Noul inel inteligent Samsung Galaxy Ring estimează caloriile arse și nivelul de stres, informații importante pentru cei care doresc să-și mențină greutatea

galaxy ring, samsung, calorii, stres Sursa foto: Samsung

Samsung a lansat primul său inel inteligent, Galaxy Ring, care vine cu multe funcții pentru sănătate și fitness, fiind o alternativă mai discretă la ceasurile și brățările inteligente. Dispozitivul oferă două caracteristici utile pentru cei care doresc să-și mențină greutatea: estimarea consumului de calorii și a nivelului de stres.

Dispozitivul detectează automat exercițiile fizice sau perioadele de activitate intensă și le înregistrează. Pe baza activității, Galaxy Ring estimează consumul de calorii, ajutându-i pe utilizatori să fie atenți la numărul caloriilor consumate în timpul unei zile.

Pentru a vă menține greutatea actuală, trebuie să echilibrați cantitatea de calorii pe care o mâncați și o beți cu numărul de calorii pe care corpul dumneavoastră le utilizează în fiecare zi. „În medie, femeile au nevoie de aproximativ 1.600 până la 2.400 de calorii în fiecare zi, iar bărbații de 2.000 până la 3.000 de calorii pe zi, în funcție de vârstă și de nivelul de activitate”, transmite publicația WebMD.

Galaxy Ring

Inelul estimează, de asemenea, nivelul de stres. Stresul este un factor care îi poate determina pe oameni să mănânce mai mult decât este nevoie și astfel să ia în greutate. „Pe termen scurt, stresul poate opri apetitul. Sistemul nervos trimite mesaje către glandele suprarenale de deasupra rinichilor pentru a pompa hormonul epinefrină (cunoscut și sub numele de adrenalină). Epinefrina ajută la declanșarea răspunsului organismului cunoscut ca <<luptă sau fugi>>, o stare fiziologică stimulată care pune temporar mâncarea în așteptare. Dar dacă stresul persistă, este o altă poveste. Glandele suprarenale eliberează un alt hormon numit cortizol, iar cortizolul crește pofta de mâncare”, transmite Harvard Health Publishing.

Inelul se conectează la un dispozitiv mobil prin intermediul aplicației Samsung Health, unde pot fi văzute informațiile colectate și analizate de dispozitiv.

Galaxy Ring va fi disponibil după 24 iulie, în culorile negru, argintiu și auriu, la prețul de 400 de dolari. Dispozitivul are, potrivit producătorului, o autonomie a bateriei de până la 7 zile.

Sursa foto: Samsung

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *