Carlsberg cumpără producătorul de băuturi răcoritoare Britvic din Marea Britanie, care produce inclusiv lapte vegetal / Tranzacţia, evaluată la 4 miliarde de dolari

bauturi racoritoare soda drinks Sursa Foto: Pexels.com

Producătorul de băuturi răcoritoare Britvic a acceptat o ofertă de preluare îmbunătățită, de 3,28 miliarde de lire sterline (4,2 miliarde de dolari), din partea producătorului danez de bere Carlsberg, au declarat luni companiile, citate de CNBC, transmite News.ro.

Acordul convenit oferă 1.290 pence pe acțiune pentru Britvic, cu un mic dividend care le oferă acționarilor 1.315 pence pe acțiune.

Britvic a refuzat în iunie o ofertă de preluare în numerar, îmbunătățită, de la Carlsberg, de 1.250 de pence pentru o acțiune a producătorului britanic de băuturi răcoritoare. La acea vreme, a spus că propunerea „subevaluează în mod semnificativ Britvic și perspectivele sale actuale și viitoare”.

Prețul de ofertă anterior al Carlsberg, din 6 iunie, de 1.200 de pence per acțiune Britvic, a fost de asemenea refuzat.

Ian Durant, președintele neexecutiv al Britvic, a declarat că acordul propus „creează un grup internațional extins care este bine plasat pentru a capta oportunitățile de creștere în mai multe sectoare ale băuturilor”.

El a verificat, de asemenea, acordul Carlsberg cu PepsiCo, care, a spus el, oferă „grupului combinat o platformă puternică pentru succesul continuu”.

CEO-ul Carlsberg, Jacob Aarup-Andersen, a declarat în aceeași declarație că acordul combină „portofoliul de băuturi răcoritoare de înaltă calitate al Britvic cu portofoliul puternic de bere al Carlsberg și capabilitățile de livrare pe piață, creând o propunere îmbunătățită în Marea Britanie și pe piețele din Europa de Vest”.

PepsiCo este cheia înțelegerii, deoarece Britvic îmbuteliază și distribuie mărcile PepsiCo în Regatul Unit și Irlanda.

Carlsberg și PepsiCo au convenit la începutul acestui an să renunțe la „o clauză de schimbare a controlului” din contractul de îmbuteliere.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa Foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *