Incendiu de proporții în Vaslui: Au ars 12 hectare de grâu și 20 de hectare de vegetație uscată și litieră

incendiu restaurant, valcea, horezu Sursa foto: Pexels/Alexandre P. Junior

Pompierii din județul Vaslui au intervenit duminică pentru stingerea unui puternic incendiu care a cuprins 12 hectare de grâu și circa 20 de hectare de vegetație uscată și litieră. În urma intervenției, focul nu s-a extins la alte 40 de hectare de grâu din apropiere și la 50 de hectare de pădure, transmite News.ro.

„Pompierii intervin cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru limitarea, lichidarea și înlăturarea efectelor unui incendiu izbucnit la vegetația uscată și litiera pădurii din extravilanul localității Mireni, comuna Coroiești, precum și la un lan de grâu din perimetrul aceleiași localități”, a transmis, duminică, ISU Vaslui.

Când au ajuns la fața locului, pompierii au observat că focul se manifesta violent într-un lan de grâu.

„La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent într-un lan de grâu, precum și la vegetația uscată și litiera pădurii, pe o adâncime de circa 150 de metri. În sprijinul pompierilor au intervenit SVSU Coroiești, autoritățile locale și 22 de angajați ai Direcției Silvice Vaslui. În acest moment, incendiul este localizat, forțele de intervenție acționând pentru lichidarea ultimelor focare din interiorul pădurii. Au ars aproximativ 12 hectare cultivate cu grâu și circa 20 de hectare de vegetație uscată și litieră. Incendiul nu a afectat decât într-o mică măsură trunchiurile și coronamentul arborilor”, a mai precizat ISU Vaslui.

În urma intervenției, pompierii au reușit să salveze alte circa 40 de hectare cultivate cu grâu, dar și peste 50 de hectare de pădure.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *