Denumirea băuturii în limba spaniolă – sangria – care înseamnă sânge sau sângeriu, vine, cel mai probabil, de la culoarea băuturii, care este preparată cu vin roșu. Dar asta nu înseamna că un rose sangria nu este la fel de plăcut și de aromat.
Un mic secret pentru un preparat reușit este ca vinul să fie sec, mai tânăr și cu aciditate crescută. Cel puțin asta spun specialiștii. Dar dacă preferi un vin rose, nu te împiedică nimic să-ți pui imaginația la treabă. Foodnetwork explică pas cu pas cum se prepară.
Iată de ce avem nevoie pentru un rose sangria spritzer
- 2 sticle de vin roz rece
- 1 măr verde, feliat subțire
- 1 portocală, tăiată în jumătate și feliată subțire
- 1 panet zmeura proaspata
- Sirop de zahar, dupa gust
- Cuburi de gheata
- Frunze de menta proaspata, pentru decor
- Sifon rece, optional
Cum se prepară
1) Combinați vinul, mărul, portocala, zmeura într-un vas, adăugați sirop simplu, după gust.
2) Dați la frigider pentru cel puțin 30 de minute și până la 1 zi. Se servește cu gheață, se ornează cu mentă și se adaugă câteva stropi de sifon, dacă se dorește.