De fiecare dată când decojiți o banană și aruncați coaja, aruncați o gustare gustoasă și nutritivă, sugerează un nou studiu citat de ScienceAlert.
Cojile de banane uscate și măcinate într-o făină pot fi transformate în produse de patiserie care au un gust la fel de bun, dacă nu chiar mai bun, decât produsele pe bază de grâu, potrivit unui studiu.
Oamenii de știință spun că o coajă de banană este sigură pentru consum. Atunci când produsele experimentului au fost testate la gust, consumatorii au declarat că au fost la fel de mulțumiți de arome ca și în cazul prăjiturilor convenționale.
Veți primi chiar și o porție generoasă de minerale și nutrienți care luptă împotriva cancerului. Îmbogățite cu coji de banane, de exemplu, fursecurile cu zahăr realizate în cadrul studiului conțineau mult mai multe fibre, magneziu, potasiu și compuși antioxidanți.
Partea proastă este că, adăugând prea multă făină din coji de banane, prăjiturile au fost oarecum maronii și tari, probabil din cauza tuturor fibrelor suplimentare. Dar atunci când loturile au fost făcute cu făină care conținea doar 7,5% coajă de banană, textura fursecurilor a fost mult mai atrăgătoare.
Ca un bonus, produsele s-au păstrat bine și pe raft timp de trei luni la temperatura camerei.
Utilizarea făinii din coji de banane în pâine și paste ar putea fi, de asemenea, luată în considerare. Un studiu din 2016 a constatat că înlocuirea a până la 10% din făina de grâu cu făină din coajă de banană poate îmbogăți pâinea coaptă cu un conținut mai mare de proteine, carbohidrați și grăsimi.
Consumul cojii acestui fruct nu este doar o opțiune sănătoasă, ci poate contribui la reducerea risipei alimentare. Aproximativ 40% din greutatea unei banane se află în coaja sa și, de cele mai multe ori, această coajă plină de nutrienți este pur și simplu aruncată.