Când nu știi ce să gătești și cum ți-ai putea face viața mai ușoară ca să nu stai în fiecare zi în bucătărie, suntem aici să te ajutăm. Soluția este să-ți pregătești mâncarea pe câteva zile sau să gândești un meniu pentru întreaga săptămână. Este ceea ce se numește batch cooking.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Nu știi ce să gătești?
Mai jos aveți meniul pe care vi-l propunem pentru săptămâna 15-22 decembrie. E un meniu orientat mai mult pe preparate de post sau din cele ovo-lacto-vegetariene, cu legume, ouă și lactate, brânzeturi ori cu pește pentru zilele de dezlegare la pește.
Dacă simțiți nevoia unei gustări pe parcursul zilei, există opțiuni sănătoase precum o mână de nuci, alune, migdale sau fistic, câteva măsline, bastonașe de morcov cu puțin hummus, o bucățică de brânză. Dacă ne vom adapta mai mult stilul de alimentație către dieta mediteraneeană vom constata o îmbunătățire și a energiei și sănătății personale.
Lista de cumpărături pentru meniul întregii săptămâni
Fructe de sezon: struguri, prune, smochine, mere, pere, gutui
Fructe de import
Fructe uscate: nuci, alune, migdale, fistic, stafide, semințe, curmale, smochine.
Legume proaspete: salată verde, castraveți, mărar, pătrunjel, roșii, avocado, ceapă, ceapă verde, morcovi, rădăcină de țelină, păstârnac, ardei, ridichi, dovlecei, dovleac, ciuperci, vinete, sparanghel, broccoli, castraveți, conopidă, fenicul, mazăre, fasole verde, porumb, busuioc, rucola, valeriană.
Cartofi, cartofi dulci
Legume conservate: bulion, suc de roșii, năut, linte, fasole
Ton în conservă
Iepure, carne de porc și vită
Ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea soarelui
Lapte, lapte vegetal, iaurt grecesc, brânză, unt, parmezan, mozzarella
Pâine, fulgi de ovăz, făină, lipii de tortilla sau tacos
Paste, orez, mălai
Ouă
Măsline
Condimente, sare, piper, muștar, unt de arahide.

Foto: G4Food






