Peste 90 de producători importanţi sunt aşteptaţi să participe, în perioada 4 – 5 octombrie, la “Zilele recoltei”, o expoziţie de produse cu vânzare organizată de Universitatea de Ştiinţele Vieţii “Ion Ionescu de la Brad” (USV) din Iaşi.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Cea de-a patra ediţie a “Zilelor recoltei” este un eveniment dedicat familiilor, în program fiind incluse diverse ateliere de creaţie în care copiii vor învăţa să facă aranjamente în dovlecei sau pot lua parte la ateliere de gătit.
De asemenea, în cele două zile ale evenimentului vor fi organizate vizite la Baza hipică şi la Muzeul de Anatomie şi va fi amplasată o zonă gastronomică unde participanţii vor putea degusta din preparatele pregătite pe loc. Evenimentul este organizat pe Arena USV Iaşi, situată în campusul Universităţii.
Produse tradiționale dar și inovative, create de studenți
Vasile Stoleru, prorector responsabil cu activităţi sociale, a declarat pentru Agepres că la “Zilele Recoltei” vor participa absolvenţi ai USV Iaşi şi producători din toată zona Moldovei care au o tradiţie pe piaţa produselor locale. Printre ei vor fi şi “tineri aflaţi la început de drum care vor expune produsele care îşi fac loc în preferinţele consumatorilor datorită calităţii acestora.
“Pe lângă producătorii importanţi de legume, fructe, preparate alimentare tradiţionale din carne sau lactate şi crame celebre, de la care ieşenii se vor putea aproviziona pentru sezonul toamnă-iarnă, facultăţile USV Iaşi vor oferi din produsele inovative ale studenţilor şi cadrelor didactice. Va fi un festival al legumelor, fructelor, salatelor, compoturilor, preparatelor din carne, sorturilor de zacuscă, ciupercilor pleurotus, mierii şi produselor apicole certificate BIO, berii artizanale, dulciurilor, fructelor de cătină şi nectarurilor. De asemenea, vor fi expuse spre vânzare produse lactate, produse de morărit şi panificaţie, patiserie, îngheţată, ulei de floarea soarelui, must şi vin”, a explicat prorectorul USV Iaşi.