Are 18 ani și de la 16 studiază bucătăria la o școală de lângă Alicante. Aryana Jessyca Camarasan s-a nascut și a crescut în Spania, dar vorbește perfect românește și a învățat în bucătăria de acasă să gătească și mâncare de-a noastră.
Rețeta de paella a Aryanei
Lucrează în bucătăria unui restaurant faimos din zonă, restaurantul Moon, unde deține rolul de sous-chef și pregătește ingredientele pentru paella, așa că știe rețeta la perfecție.
În două vorbe Aryana descrie cât de simplu e să prepari o paella: usturoi călit, fructe de mare pentru a infuza gustul în orez, șofran, și o fierbere lentă pe foc mic.
Ensaladilla rusă sau salată a la russe cu pui și castraveți murați?
În plusAryana și-a propus să aducă și la muncă rețeta românească de salată a la russe pe care familia ei o prepară acasă. Pentru că în casă mănâncă mai mult românește. „Cu pui și castraveți murați (ensaladilla rusa), e mai bună ca asta de aici”, spune ea. Și promite că îi va găti sarmale șefului ei Antonio.
Proiectul „De la Sarmale la Tapas” este susținut de Ambasada Regatului Spaniei în România
Montaj video: Sergiu Ioana.
Interviul a fost transcris cu Vatis Tech.
De unde vine pasiunea spaniolilor pentru salata ruseasca? Am vazut in toate bodegile lor atat ca meniu, dar si sub forma de tapas. Nu am fost curios sa incerc pentru ca peste tot aveau tapasuri mult mai imbietoare, dar nici nu prea imi placea cum arata…