Clătite americane din făină de ovăz cu piure de mere, proaspăt sau din conservă. Mic dejun cu aromă de scorțișoară, la început de toamnă

clatite-americane-din-faina-de-ovaz-cu-piure-de-mere-proaspat-sau-din-conserva foto: ID 105817810 © Asab974 | Dreamstime.com

Cum diminețile încep să fie puțin mai răcoroase, începe să redevină mai plăcut un mic dejun călduț. Nu e cazul să fim triști că nu mai putem începe ziua cu o centrifugă rece de fructe sau cu un sandviș cu legumele direct de la frigider. Fiecare anotimp are frumusețea și farmecul lui, iar merele de sezon încep să își facă maiestuos apariția.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Le putem, desigur, consuma ca atare, dar dacă vrem să mai ieșim din rutină putem folosi miezul lor transformat rapid în piure pentru a prepara niște interesante clătite americane rapide, călduțe și aromate. Iar cum unde sunt mere e și scorțișoară, putem deja să ne imaginăm aroma din bucătărie dis de dimineață.

În același blender în care pasăm merele curătate de cotor și coajă adăugăm restul ingredientelor. Nu rămâne decât să le coacem într-o tigaie antiaderentă. E foarte comodă această metodă, pentru că putem păstra compoziția mai multe zile la frigider și le preparăm la moment. Este o metodă de inclus pe lista de mici secrete care optimizează timpul, efortul și finanțele.

Un pancake, variind compoziția, e mereu o soluție ideală la micul dejun, poate fi și sărată, nu doar dulce. În cazul de față, am optat pentru o compoziție cu făină de ovăz, cereală ideală la micul dejun.

Ingrediente pentru 4 porții de clătite americane din făină de ovăz și piure de mere

  • Ouă 2

  • Zahăr sau miere 1 lingură, dar dacă merele sunt dulci, chiar deloc

  • Ulei de semințe 40 g

  • Sare 4 g

  • Lapte 350 g

  • Praf de copt (sau bicarbonat) 5 g

  • Făină de ovăz 250 g

  • Mere 2 sau 3 mere, miezul mixat în blender, sau direct din conservă

  • Scorțișoară 1 vârf de cuțit

Procedeu

Dacă folosești mere proaspete, adaugă miezul lor în blender și completează cu câteva linguri de lapte din cantitățile totale. Vei obține un piure de consistență medie. Adaugă în blender și restul ingredientelor, mixează până când compoziția pentru clătite americane devine uniformă.

Dacă însă folosești piure de mere din comerț, la borcan, tranferă circa 250 g într-un bol, amestecă folosind un tel cu ouăle, zahărul și uleiul de semințe. Bate cu telul până când ingredientele s-au amestecat bine. Nu este nevoie să obții o compoziție spumoasă.

Apoi adaugă laptele, apoi treptat și făina amestecată cu praful de copt, încorporând-o pas cu pas. Amestecă bine până dispar toate cocoloașele. Lasă compoziția să se odihnească câteva minute.

Apoi, într-o tigaie antiaderentă, distribuie bine în centrul ei un strop de ulei folosind o pensulă și  toarnă primul polonic de compoziție. Cu flacăra la nivel mic spre mediu, coace pe ambele părți până devin aurii, una câte una până sunt gata toate.

Se pot servi cu brânzeturi ușoare, cum e cottage cheese sau brânza de vacă, cu iaurt, cu unt de arahide, cu miere sau în funcție de preferințele personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *