Există în gastronomia italiană și franceză, și nu numai, numeroase preparate de cartofi la cuptor, dar dacă luăm una dintre aceste compoziții la întâmplare și o folosim ca umplutură pentru ardei, avem în final un preparat extrem de interesant și apetisant. Și care merge foarte bine și vara, rece. Merită să preparăm o dată și să mâncăm de mai multe ori.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
În varianta de mai jos, cartofii au fost completați pentru gust și nutrienți cu puțin bacon și ceva brânzeturi – merge orice brânză care se poate rade și dă gust. E suficient să-i fierbem înainte în coajă. Mai jos această versiune la ardeii umpluți românești sau la cei vegetarieni în stil napoletan.
Ingrediente pentru 4 porții de ardei umpluți cu cartofi și brânzeturi
-
100 g bacon tăiat cubulețe sau fâșii înguste
-
1oo g cașcaval afumat tăiată cubulețe
-
4 ardei grași sau kapia, merg foarte bine ambele varietăți
-
2-3-4 cartofi de mărime medie
-
1 ou
-
pesmet
-
unt
-
ulei extravirgin de măsline
-
sare, piper
Procedeu
1. Fierbeți cartofii în coajă, clasic sau la vapori. Între timp, tăiați capacele ardeilor, curățați interiorul de semințe și nervuri albe și tăiați-i pe lung în două jumătăți.
2. Curățați cartofii fierți și zdrobiți-i cu un zdrobitor de cartofi. Pentru o textură mai cremoasă, pasați-i de două ori.
3. Puneți cartofii într-un bol mare și adăugați sare, piper, oul, caăcavalul și cuburile de bacon. Amestecați bine până obțineți o compoziție omogenă și compactă.
4. Umpleți ardeii cu compoziția obținută, presând ușor ca să nu rămână goluri. Presărați generos cu pesmet la suprafață și adăugați câteva bucățele de unt deasupra.
5. Așezați ardeii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropiți-i cu puțin ulei de măsline și coaceți în cuptor static, la 175°C, timp de 40–45 de minute.
Se pot servi la fel de bine calzi, după ce stau câteva minute bune afară din cuptor, dar și reci. Se pot ține la frigider până la trei zile și încălzi la moment.