6 alimente pe care, cel mai probabil, nu știai că le poți găti la grătar / Pepenele verde, mămăliga, avocado sau salata verde se află pe listă

Alimente neobisnuite pe care le poti prepara la gratar Colaj G4FOOD

Este sezonul de vârf pentru grătare, și trebuie să profiți la maximum de căldura grătarului tău muncit din greu! Dacă tot depui atâta efort să-ți inviți prietenii, să aprinzi cărbunii și să prepari cele mai bune bucăți de carne, nu ar trebui să obții cât mai mult din asta? Soluția este, potrivit delish.com, să începi să pui și alimente mai interesante pe grătar.

Desigur, ai preparatele clasice pentru grătar, precum porc, mici și pulpe de pui. Dar de ce să te oprești aici?

Iată o listă de alimente pe care ai putea și ar trebui să le gătești pe grătar

  • Pepene verde – Crezi că pepenele nu poate deveni mai bun? Gândește-te din nou. Pune câteva felii (cu coajă) pe grătar, pentru desert și privește cum această vedetă a verii se transformă. Zahărul natural se caramelizează rapid, adăugând un strat de aromă și textură la exterior. Presară puțină sare și vei simți că ai inventat un fruct nou.
  • Bacon – Poate părea evident, dar e singura carne din listă. Baconul e deja sinonim cu grătarul, iar gătitul direct pe grătar înseamnă că nu mai murdărești o tigaie în plus. E toppingul perfect pentru burgeri și hot dogi, iar fumul îi dă un gust și mai profund. Atenție, însă: fiind atât de gras, grăsimea care se scurge poate provoca flăcări.
  • Avocado – Avocado cald? Da! Aroma afumată pătrunde în avocado, iar căldura îl face extra-cremos și delicios. Servește-l cu lime și sare, sau folosește-l ca bază pentru cel mai bun guacamole.
  • Mămăligă (Polenta) – Taie felii groase de mămăligă, cam de 1,5 cm, unge-le cu ulei și lasă grătarul să le transforme. Căldura mare formează o crustă crocantă și aromată. Le poți servi cu creveți la grătar sau cu multe alte mâncăruri.
  • Halloumi – O felie de halloumi dă o nouă semnificație expresiei „brânză la grătar”. Acest aliment tradițional grecesc, cu gust sărat și ușor acid, are o textură fermă, dar elastică, fiind opțiunea ideală pentru vegetarieni sătui de ciuperci la grătar.
  • Salată verde – Multe persoane sunt reticente față de ideea de salată caldă, ca și față de avocado cald. Totuși, salata verde la grătar te poate surprinde plăcut. Poate părea ofilită, dar cu tipul potrivit de salată, poate deveni o revelație. Folosește salate rezistente precum romaine sau iceberg, nu cele moi, precum  salata verde clasică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *