50.000 de porci din județul Satu Mare, blocați în ferme din cauza Pestei Porcine Africane

Măcelarii spanioli, obligați de guvern să instaleze camere video în abatoare; Spania este cel mai mare producător de carne de porc din Uniunea Europeană Măcelarii spanioli, obligați de guvern să instaleze camere video în abatoare; Spania este cel mai mare producător de carne de porc din Uniunea Europeană

Situația generată de Pesta Porcină Africană este una deosebit de gravă în județele Satu Mare, Bihor și Maramureș. Măsurile luate de către autorități privind combaterea pestei porcine africane au blocat livrarea către abator a peste 50.000 de porci doar în județul Satu Mare. Atât numărul, cât și greutatea porcilor gata de livrare este în continuă creștere.

Blocajele au fost generate de numeroasele focare din gospodăriile populației, măsurile luate de către autorități privind combaterea pestei porcine africane potrivit legislației în vigoare nu permit însă livrarea porcilor sănătoși din fermele comerciale aflate pe raza focarelor declarate, scrie pe pagina de facebook a Topigs Norsvin Europa Centrală.

Ultima actualizare a situației PPA în România datează din 20 iulie 2020. ANSVSA a informat atunci că existau în țară 272 de focare, în 155 de localități din 29 de județe. În alte 12 județe au fost diagnosticate doar cazuri la mistreți. În intervalul 09 – 19.07.2020 au fost înregistrate 21 focare noi PPA, din care un focar în Maramureș. Totodată, până la acea dată a fost stins un focar în Satu Mare. În județul Sălaj, 100 de mistreți găsiți morți și 50 de mistreți vânați au fost confirmați pozitiv.

foto pexels.com

Măcelarii spanioli, obligați de guvern să instaleze camere video în abatoare; Spania este cel mai mare producător de carne de porc din Uniunea Europeană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *