5 vinuri româneşti pentru 1 Decembrie/ Recomandate de experţi pentru o masă cu adevărat specială

vin Sursa foto: Pxhere

Unvinpezi.ro, platforma online care vinde în exclusivitate vinuri recomandate de experţi, este totodată şi unul dintre cei mai mari susţinători ai producătorilor locali. Nu mai puţin de 43 de crame şi aproape 300 de etichete autohtone se regăsesc în prezent pe Unvinpezi.ro, iar 4 din 10 comenzi conţin cel puţin o sticlă de vin românesc, transmite News.ro.

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, platforma a întrebat cinci dintre cei mai activi experţi din echipă care sunt recomandările acestora de vin românesc pentru o masă cu adevărat specială.

George Mitea recomandă Flamboyant Davino 2020, un vin românesc de clasă

“Dacă v-aţi întrebat vreodată care e un vin roşu românesc de clasă cu care nu poţi da greş indiferent de anul de recoltă, eu pot să vă dau un nume: Davino Flamboyant. Avem un profil organoleptic de clasă, pe care ar trebui să-l tâlmăcească fiecare în parte, însă elementul esenţial pe care îl am în vedere în analiza mea este structura foarte solidă. Dacă toate lucrările publice ar semăna cât de cât cu acest vin, alegerile noastre politice ar fi mult mai simple! La mulţi ani, dragii mei!”

Alin Ioniţă mizează pe Cuvee Andrei 2019, un Cabernet Sauvignon complex şi elegant

“Astăzi, pentru mine, este un prilej de bucurie, căci mă întâlnesc cu un Cabernet Sauvignon pecare îl admir mult. El este produs de Crama Avincis, poartă numele de Cuvee Andrei şi este un Cabernet ce posedă toate ingredientele ce fac bine unui vin obţinut din acest soi: forţă, complexitate şi eleganţă. Parfumul său este asemănător cu cel al violetelor, iar culoarea sa este una intensă. Este cărnos şi plin, îşi amestecă nuanţele de trimis cu gândul la prune şi afine, cu tonuri uşor condimentate, aşezate în straturi.”

Răzvan Avram propune Galeron Chardonnay Ecologic Baricat 2022, un Chardonnay bio din regiunea Dealu Mare

“Un vin complex şi impunător, parţial maturat 12 luni în lemn şi realizat într-un stil de Lume Nouă. Culoare galben pai şi nas sofisticat, cu anason, fagure de miere şi tonuri de fum. Corp masiv, textură compactă, aciditate vie şi alcool bine evidenţiat (14%). Gust plin, cu pară bergamotă, grapefruit şi lime, la care se adaugă senzaţii de lemn şi vanilie. Postgust intens, cu o bună prospeţime şi note exotice de pomelo, impresii saline şi aluzii de patiserie fină. Un vin de gastronomie, prin excelenţă. Recomandări de servire: stridii gratinate sau un homar în sos de unt.”

Mihai Oprea optează pentru Spumant Metoda Tradiţională de la Familia Darabont, un spumant din noua generaţie de producători

“Un spumant care îşi face debutul în forţă pe piaţă, cu un produs ireproşabil atât tehnic cât şi stilistic. Acest spumant prin metoda tradiţională, aspru iniţial, apoi cu tuşe delicate de ceai verde şi flori de tei, cu o aciditate înaltă şi o bază minerală, poate fi un partener ideal pentru preparate simple şi aromate, cu ar fi pulpe de pui sotate cu mult usturoi verde.”

Diana Pavelescu alege Cuvee Valerius Alutus Primus 2021, un vin de o mare complexitate aromatică

“Cuvee Valerius 2021 – un vin care impresionează prin expresivitatea sa şi îmbogăţeşte patrimoniul viticol românesc. Aromele intense de mure, prune, merişoare, piper şi lemn dulce conturează o paletă olfactivă impresionantă. Taninurile sale coapte, rotunde şi catifelate oferă o senzaţie plăcută şi bine echilibrată. Structura vinului este solidă, cu o mare complexitate aromatică. O ediţie surprinzătoare, ce depăşeşte aşteptările şi aduce un plus faţă de primul său release – un vin ce trebuie încercat!”

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *