Un startup susține că a dezvoltat un robot agricol solar care poate umple zilnic 60 de lăzi de legume / „Davegi” poate ara, semăna, uda și fertiliza

robot, legume, davegi, ai land Sursa foto: AI Land

Un nou prototip de robot agricol combină acum munca automatizată pe câmp cu generarea de energie, potrivit All-about-industries.com.

Start-up-ul AI Land a dezvoltat un robot agricol semi-mobil numit „Davegi”. Potrivit firmei, mașina ar trebui să poată ara, semăna, uda, fertiliza și recolta.

Pe o suprafață de 2.500 de metri pătrați, Davegi ar trebui să fie capabil să umple zilnic până la 60 de lăzi cu legume, recoltate din zece soiuri diferite în mod autonom și autosuficient din punct de vedere energetic.

Robotul agricol se învârte în jurul unui punct de care este fixat cu ajutorul energiei furnizate de opt panouri solare.

Pentru invenția sa, AI Land a primit premiul pentru inovație în domeniul agriculturii moderne la Săptămâna Verde Internațională 2024 de la Berlin.

Startup-ul AI Land a fost înființat în noiembrie 2020 de către Institutul pentru Sisteme Autonome Mobile și Robotică Cognitivă din cadrul Universității de Științe Aplicate din Aachen și are în prezent 15 angajați.

Citește și: Mai multe organizații din Australia dezvoltă un robot care să simplifice recoltarea bananelor / Mașina va înlocui oamenii care au o sarcină periculoasă

Sursa foto: AI Land

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *