Un startup produce drone capabile să culeagă fructe / Firma i-a atras atenția lui Bill Gates

drone, tevel, fructe, bill gates Sursa foto: Tevel

Tevel, un startup fondat la Tel Aviv, Israel, a creat roboți autonomi zburători care pot scana pomii și culege merele sau fructele cu sâmburi coapte 24 de ore din 24, colectând în același timp date complete despre recoltare în timp real, potrivit GatesNotes, site-ul lui Bill Gates.

Pentru fermierii din unele țări bogate, aproximativ 40% din costuri pot proveni de la forța de muncă, mai notează sursa citată. Mai mult, având în vedere „lipsa forței de muncă în agricultură, fermele sunt adesea nevoite să arunce fructele care nu au fost recoltate la timp”.

Dispozitivele produse de Tevel sunt durabile și ușoare, permițând recoltarea unei mari varietăți de fructe.

Roboții sunt dotați cu camere de luat vederi care evaluează dimensiunea și culoarea exactă a fiecărui fruct, culegând doar ce este copt, și oferă fermierului actualizări neprețuite în timp real cu privire la progresul recoltei, timpul de finalizare, cantitatea recoltată și costurile.

În prezent, startup-ul culege mere, nectarine, piersici, pere și prune în Israel, Europa și SUA. De asemenea, firma are în plan să intre pe piețele din China și Japonia și să își extindă prezența în Europa.
Citește și Criza acută de forță de muncă din agricultură: Producători de fructe, alune sau lactate sunt afectați / Zilierii vor să lucreze, dar la negru / Manager: „Avem o fermă cu 12 nepalezi. Au fost 25 acum un an. Au dispărut după trei luni”

Sursa foto: Tevel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *