Un startup din domeniul AgTech a dezvoltat mure fără semințe / Urmează cireșe fără sâmburi?

startup, mure, mure fara seminte, pairwise Sursa foto: PxHere

Startup-ul din domeniul AgTech Pairwise, care utilizează editarea genetică în domeniul fructelor și legumelor, a declarat că a creat primele mure fără semințe din lume, transmite publicația AgricultureDrive.

Oamenii de știință au implementat o suită de instrumente de editare genetică pentru a elimina sâmburii tari din fructele de mure, a declarat Pairwise, creând semințe moi și mici, similare celor găsite în struguri și pepeni care sunt etichetați în mod obișnuit ca fiind fără semințe.

„Ne așteptăm ca această trăsătură nu numai că va transforma piața murelor, dar pune bazele unui progres accelerat în eliminarea semințelor și a sâmburilor în multe alte fructe, cum ar fi cireșele”, a declarat Ryan Bartlett, directorul tehnologic al Pairwise.

De asemenea, Pairwise a editat cu succes plante cum ar fi murul și zmeura pentru a elimina spinii și a crea o plantă mai compactă care poate fi plantată la o densitate mai mare pe hectar.

Citește și Râgâielile celor peste un miliard de vaci de pe planetă sunt o sursă majoră de emisii de metan / Un startup din Boston, susținut de un fond al lui Bill Gates, lucrează la un vaccin pentru a rezolva această problemă

Sursa foto: PxHere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *