Un startup care le permite fermierilor să monitorizeze sistemele de apă de la distanță a atras o rundă de investiții de 4,6 milioane de dolari

startup, farmbot, investitie, apa Sursa foto: Farmbot

Startup-ul Farmbot, cu sediul în Sydney, a atras 4,6 milioane de dolari într-o rundă de finanțare suprasubscrisă, depășind obiectivul inițial de 3 milioane de dolari, transmite Business News Australia.

La runda de finanțare au participat acționarii existenți, Telstra și Macdoch Ventures, precum și noi investitori americani. Fondurile vor sprijini creșterea Farmbot atât în Australia, cât și a filialei sale din SUA, Ranchbot.

Farmbot, cofondat în 2014 de Craig Hendricks și Andrew Coppin, are 70 de angajați și furnizează tehnologie pentru actualizări în timp real ale nivelului apei și pentru controlul de la distanță al pompelor, care este utilizată de peste 3.500 de ferme. Compania își propune să mențină o rată de creștere de 100% de la an la an și intenționează să își extindă gama de produse pentru a include instrumente pentru gestionarea solului, a pășunilor și a biodiversității.

„Apa este cel mai important bun al agriculturii, iar verificarea și monitorizarea surselor de apă poate reprezenta o cheltuială ascunsă uriașă în cadrul operațiunilor agricole și de creștere a animalelor. Produsele noastre de gestionare a apei fac acest proces ușor, instantaneu și eficient din punct de vedere al costurilor prin implementarea gestionării apei de la distanță, a controlului conductelor, pompelor și infrastructurii,” a declarat Andrew Coppin.

Sursa foto: Farmbot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *