Rob Hobson, un nutriționist care face exerciții fizice de șase ori pe săptămână, și-a schimbat gustările de după antrenament pentru a-și reduce consumul de alimente ultraprocesate. Anterior, Hobson se baza pe batoane proteice și shake-uri datorită comodității lor, transmite Business Insider.
Cu toate acestea, după ce a citit despre riscurile pentru sănătate asociate cu alimentele ultraprocesate, el a decis să facă o schimbare. Aceste alimente conțin adesea cinci sau mai multe ingrediente industriale și sunt legate de diverse probleme de sănătate, cum ar fi bolile cardiovasculare, cancerul și diabetul de tip 2.
Hobson optează acum pentru alternative mai sănătoase. El preferă să pregătească acasă gustări sau mese bogate în proteine. Dacă are timp, pregătește o masă echilibrată imediat după antrenament, ouăle fiind o alegere preferată. Gătitul în serie este o altă strategie pe care o folosește, permițându-i să aibă mese bogate în proteine gata de consum, cum ar fi salatele cu cereale fierte și pui.
În zilele în care nu poate găti acasă, Hobson apelează la shake-uri proteice minim procesate. El alege pulberi proteice din zer fără umpluturi sau îndulcitori artificiali, adăugând uneori pudră de cacao pentru aromă. Când se grăbește, dar poate merge acasă, își prepară shake-uri folosind ingrediente integrale, precum banane, unt de nuci, lapte, avocado și fructe de pădure.
Pentru gustări portabile, Hobson pregătește opțiuni precum ouă fierte tari, batoane de brânză și năut prăjit. El recomandă, de asemenea, păstrarea de edamame congelate cu sos de soia sau pungi de nuci și semințe pentru gustări bogate în proteine, care se păstrează la raft.
“Nutritionist” care consuma mancaruri ultraprocesate? Sau si in nutritie este ca la biserica? Sa mananci ce zice nutritionistul si nu ce mananca nutritionistul:)?