• Agribusiness
    • Agribusiness
    • Retail
    • HoReCa
    • Ia ceva din piață
    • Fermier cu valoare adăugată
  • Bio
  • Oul sau găina
  • Călătorii Culinare
    • Călătorii Culinare
    • DelicioUS 🇺🇸
  • Anti-risipă
  • FoodLife
    • Farfuria verde
    • Fitness
    • Nutriție
  • Rețete
    • Rețete
    • ABC în bucătărie
  • PetFood
  • Agricultura în schimbare
  • Candy Bar
  • Vinul săptămânii
  • Dialoguri pe toate gusturile
  • Rețetele Juanitei
  • Fântâna de sănătate
  • G4Food.ro
  • Video
  • Despre noi
  • Contact
G4Food.ro
  • Agribusiness
    • Agribusiness
    • Retail
    • HoReCa
    • Ia ceva din piață
    • Fermier cu valoare adăugată
  • Bio
  • Oul sau găina
  • Călătorii Culinare
    • Călătorii Culinare
    • DelicioUS 🇺🇸
  • Anti-risipă
  • FoodLife
    • Farfuria verde
    • Fitness
    • Nutriție
  • Rețete
    • Rețete
    • ABC în bucătărie
  • PetFood
  • Agricultura în schimbare
  • Candy Bar
  • Vinul săptămânii
  • Dialoguri pe toate gusturile
  • Rețetele Juanitei
  • Fântâna de sănătate
Agribusiness

Trei noi proiecte zootehnice noi în județul Vaslui. O mare parte din finanțate a fost asigurată de ministerul Agriculturii

Redacția 26 martie 0 comentarii
tehnologia ai, danemarca, scroafe, britanici FOTO: Dreamstime/Artinun Prekmoung
Mai multe proiecte zootehnice se află actualmente în faza de implementare în județui Vaslui, scrie publicația locală estnews.ro. La sfârșitul anului trecut, au fost finalizate două proiecte cu o valoare de 21,7 milioane de lei, iar în prezent este în derulare un al treilea proiect, care va consta în construcția a opt hale pentru creștere pui de carne, potrivit datelor oferite de autoritățile județene din domeniu.

Crescătorie de porci și de pui, deja finalizate

Unul dintre proiecte a fost realizat în sectorul creșterii suinelor, la Murgeni, investiția fiind concretizată prin construcția a două hale de reproducție, cameră frigorifică, bazin stocare dejecții, platforme pietruite și betonate. Prin investiția descrisă ferma și-a mărit capacitatea de reproducție cu 449 noi locuri de cazare pentru scroafe de reproducție, de la 408 locuri la un total de 857 locuri de cazare. Această capacitate de producție va putea genera un număr anual de 22.000 porci pentru îngrășare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Finanțarea noii investiții a fost realizată cu susținere de la bugetul Ministerului Agriculturii, cu un ajutor de stat în sumă de 9.626.701 lei, reprezentând 80% din totalul investiției de 12.033.376 lei.

Cel de-al doilea proiect a fost realizat în sectorul avicol, în comuna Grivița, investiția a presupus construcția a 4 hale, sediu administrativ cu filtru sanitar, rezervă de apă, platformă dejecții, prin care s-a creat un număr de 33.173 noi locuri de cazare pentru reproducție tineret rase grele. Aceasta se traduce într-o producție anuală de 66.000 capete tineret rase grele. Ajutorul de stat a avut valoarea de 5.839.333 lei, reprezentând 60% din totalul investiției de 9.732.222 lei.

Perioada de execuție a celor două proiecte a fost de 18 luni de la data primirii primei tranșe din ajutorul de stat, astfel că în prezent ambele ferme sunt funcționale și sunt populate cu scroafe, respectiv pui de tineret rase grele.

Un al treilea proiect în domeniul avicol, finalizat în 2026

Un al treilea proiect, încă în lucru, vizează tot producția avicolă. „În prezent se află în stadiul de derulare un al treilea proiect de investiție în sectorul avicol, în comuna Fălciu, care va crea un număr total de 80.000 de locuri de cazare și care va consta în construcția a opt hale pentru creștere pui de carne, corp administrativ, siloz de stocare furaje, platformă dejecții, alei pietruite, filtru rutier. Valoarea ajutorului de stat contractat este de 4.522.538 lei reprezentând 60% din totalul valorii investiției în sumă de 7.537.563 lei. Lucările de construcție sunt în derulare iar termenul de finalizare a investiției este luna iulie 2026”, a spus Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Vaslui.

 

 

 
crescatorie de pui, proiecte zootehnice, suine, Vaslui

By Redacția

Citește și

piata constanta, protectia consumatorului, anpc

Vrancea: Dosar penal după ce doi comisari ai Protecţiei Consumatorilor ar fi fost sechestraţi în spitalul Adjud

24 februarie Redacția 0 comentarii
politisti

Polițiși din Malaga (Spania) au ajuns în spital după ce au consumat jeleuri impregnate cu droguri/ Agenții susțin că, din greseală, una dintre pungile confiscate nu a fost etichetată

25 februarie Redacția 0 comentarii
omleta

3 rețete de alimente gustoase și sărace în calorii pe care să le mănânci în fiecare zi fără să te îngrași / Le poți face doar cu ce ai deja în frigider sau în cămară

14 mai Ioan Radu 30 comentarii
carnaval

Tradiții gastronomice ale Carnavalului de la Barcelona/ Cum a apărut acest eveniment în luna februarie/ Carnavaluri celebre sunt organizate la Veneția, Rio de Janeiro sau New Orleans/ În Spania aproape fiecare localitate are propriul Carnaval

22 februarie Ioana Costescu 0 comentarii
Clătită cu șuncă, ou și legume la micul dejun

Mic dejun cu clătită cu șuncă, legume și ouă/Sățios și bogat în nutrienți, nu-ți va fi foame pentru o vreme

27 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
deserturi, paste, gogosi, tort de morcovi

Ce deserturi au comandat românii anul trecut de Paște: Au fost populare croissantele, gogoșile și tortul de morcovi

29 aprilie Ioan Radu 0 comentarii

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top știri

  • Fulgi de ovăz la mic dejun: 5 rețete simple și sănătoase
  • „Smochinele vor fi fructul viitorului”. Se adaptează la secetă și terenuri aride, calcaroase sau sărate, iar fructele pot fi valorificate proaspete, deshidratate sau în conserve
  • Sare iodată sau neiodată? Sare de mare? Ce alegi când mergi la magazin / Tania Fântână (nutriționist): „Cu cât culoarea sării este mai închisă, mai neuniformă, cu atât aceasta a fost mai puțin procesată”
  • Băuturi răcoritoare, sănătoase și ușor de preparat acasă, recomandate de nutriționiști / De la castravete cu mentă la shake cu granola, toate te pot menține hidratat și revigorat
  • Pastele de vineri seara. „Pasta del conclave”, misterele și rețeta unui dintre felurile de mâncare ce nu lipsesc de la masa cardinalilor izolați de lume când aleg noul Papa
  • Recomandate
  • Populare
  • plante aromatice, feluri de menta, plante meditaraneene, menta cu arome
    FOTO-VIDEO | Plantele aromatice, esența bucătăriei mediteraneene / Știați că există mentă cu aromă de portocală, lămâie, ananas și chiar de gin tonic sau de piñacolada?
  • Eduard Pavel, producătorul de mezeluri „La Mircea Măcelaru”
    De ce dispare carnea de porc românească? Eduard Pavel, CEO „La Mircea Măcelaru”: „Din câteva sute de ferme de porci, astăzi abia dacă mai sunt 20-30 active în toată țara. E dramatic. Am ajuns de la 90% materie primă românească la mai puțin de 10%. Restul e din import”
  • Colaj Foto
    Sare iodată sau neiodată? Sare de mare? Ce alegi când mergi la magazin / Tania Fântână (nutriționist): „Cu cât culoarea sării este mai închisă, mai neuniformă, cu atât aceasta a fost mai puțin procesată”
  • Colaj foto / Tania Fântână
    De ce nu e bine să mănânci pe fugă / Nutriționistul Tania Fântână îți spune cât ar trebui să dureze o masă sănătoasă: „Nu e musai să iei mesele zi de zi la aceleași ore cu sfințenie”
  • tarhon, ardeal, plantă
    Tarhonul, planta ardelenilor / Florin Grigore (cultivator): „E bun pentru că îmbunătățește circulația sanguină”
  • idei de mic dejun terci de ovaz cu portocale mic dejun proteic mic dejun cald carbohidrați complecsi
    Fulgi de ovăz la mic dejun: 5 rețete simple și sănătoase
  • Colaj Foto
    Sare iodată sau neiodată? Sare de mare? Ce alegi când mergi la magazin / Tania Fântână (nutriționist): „Cu cât culoarea sării este mai închisă, mai neuniformă, cu atât aceasta a fost mai puțin procesată”
  • smochine-galbene
    „Smochinele vor fi fructul viitorului”. Se adaptează la secetă și terenuri aride, calcaroase sau sărate, iar fructele pot fi valorificate proaspete, deshidratate sau în conserve
  • Bauturi racoritoare preparate acasa
    Băuturi răcoritoare, sănătoase și ușor de preparat acasă, recomandate de nutriționiști / De la castravete cu mentă la shake cu granola, toate te pot menține hidratat și revigorat
  • pasta del conclave este foarte asemanatoare cu reteta de paste fettuccine Alfredo
    Pastele de vineri seara. „Pasta del conclave”, misterele și rețeta unui dintre felurile de mâncare ce nu lipsesc de la masa cardinalilor izolați de lume când aleg noul Papa
  • Politică de confidențialitate
  • Despre noi

© 2024 G4Food.ro. Toate drepturile rezervate