• Agribusiness
    • Agribusiness
    • Retail
    • HoReCa
    • Fermier cu valoare adăugată
    • Bio
  • Viața cu gust mediteraneean
  • Fântâna de sănătate
  • Sărbători conștiente
  • Povești cu Caimac
  • Snack Mindfully
  • Agricultura în schimbare
  • Ladies&Business
  • Magia Crăciunului
  • De la Sarmale la Tapas
  • Pizza&Pasta
  • Rețete
    • Rețetele Juanitei
    • ABC în bucătărie
  • FoodLife
    • Călătorii Culinare
    • Farfuria verde
    • Fitness
    • Nutriție
  • Stop risipă
  • Showcase
    • Vibe Urban
    • Tehnologie în bucătărie
    • Festivalul grătarelor
    • Anti-risipă
    • Ia ceva din piață
    • DelicioUS
    • Conferințele G4Food
    • Târg de Paște 2025
    • Târg de Crăciun 2024
  • G4Food.ro
  • Video
  • Despre noi
  • Contact
G4Food.ro
  • Agribusiness
    • Agribusiness
    • Retail
    • HoReCa
    • Fermier cu valoare adăugată
    • Bio
  • Viața cu gust mediteraneean
  • Fântâna de sănătate
  • Sărbători conștiente
  • Povești cu Caimac
  • Snack Mindfully
  • Agricultura în schimbare
  • Ladies&Business
  • Magia Crăciunului
  • De la Sarmale la Tapas
  • Pizza&Pasta
  • Rețete
    • Rețetele Juanitei
    • ABC în bucătărie
  • FoodLife
    • Călătorii Culinare
    • Farfuria verde
    • Fitness
    • Nutriție
  • Stop risipă
  • Showcase
    • Vibe Urban
    • Tehnologie în bucătărie
    • Festivalul grătarelor
    • Anti-risipă
    • Ia ceva din piață
    • DelicioUS
    • Conferințele G4Food
    • Târg de Paște 2025
    • Târg de Crăciun 2024
Agribusiness

Trei noi proiecte zootehnice noi în județul Vaslui. O mare parte din finanțate a fost asigurată de ministerul Agriculturii

Redacția 26 martie 0 comentarii
tehnologia ai, danemarca, scroafe, britanici FOTO: Dreamstime/Artinun Prekmoung
Mai multe proiecte zootehnice se află actualmente în faza de implementare în județui Vaslui, scrie publicația locală estnews.ro. La sfârșitul anului trecut, au fost finalizate două proiecte cu o valoare de 21,7 milioane de lei, iar în prezent este în derulare un al treilea proiect, care va consta în construcția a opt hale pentru creștere pui de carne, potrivit datelor oferite de autoritățile județene din domeniu.

Crescătorie de porci și de pui, deja finalizate

Unul dintre proiecte a fost realizat în sectorul creșterii suinelor, la Murgeni, investiția fiind concretizată prin construcția a două hale de reproducție, cameră frigorifică, bazin stocare dejecții, platforme pietruite și betonate. Prin investiția descrisă ferma și-a mărit capacitatea de reproducție cu 449 noi locuri de cazare pentru scroafe de reproducție, de la 408 locuri la un total de 857 locuri de cazare. Această capacitate de producție va putea genera un număr anual de 22.000 porci pentru îngrășare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Finanțarea noii investiții a fost realizată cu susținere de la bugetul Ministerului Agriculturii, cu un ajutor de stat în sumă de 9.626.701 lei, reprezentând 80% din totalul investiției de 12.033.376 lei.

Cel de-al doilea proiect a fost realizat în sectorul avicol, în comuna Grivița, investiția a presupus construcția a 4 hale, sediu administrativ cu filtru sanitar, rezervă de apă, platformă dejecții, prin care s-a creat un număr de 33.173 noi locuri de cazare pentru reproducție tineret rase grele. Aceasta se traduce într-o producție anuală de 66.000 capete tineret rase grele. Ajutorul de stat a avut valoarea de 5.839.333 lei, reprezentând 60% din totalul investiției de 9.732.222 lei.

Perioada de execuție a celor două proiecte a fost de 18 luni de la data primirii primei tranșe din ajutorul de stat, astfel că în prezent ambele ferme sunt funcționale și sunt populate cu scroafe, respectiv pui de tineret rase grele.

Un al treilea proiect în domeniul avicol, finalizat în 2026

Un al treilea proiect, încă în lucru, vizează tot producția avicolă. „În prezent se află în stadiul de derulare un al treilea proiect de investiție în sectorul avicol, în comuna Fălciu, care va crea un număr total de 80.000 de locuri de cazare și care va consta în construcția a opt hale pentru creștere pui de carne, corp administrativ, siloz de stocare furaje, platformă dejecții, alei pietruite, filtru rutier. Valoarea ajutorului de stat contractat este de 4.522.538 lei reprezentând 60% din totalul valorii investiției în sumă de 7.537.563 lei. Lucările de construcție sunt în derulare iar termenul de finalizare a investiției este luna iulie 2026”, a spus Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Vaslui.

 

 

 
crescatorie de pui, proiecte zootehnice, suine, Vaslui

By Redacția

Citește și

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top știri

  • 5 idei de mic dejun bogat în proteine, dar fără să folosim ouă / Sunt ideale pentru cei care vor să slăbească
  • INTERVIU. Cum facem mese festive mai ușoare, fără să pierdem tradiția. Dr. Adrian Copcea, medic primar în diabet, nutriție și boli metabolice: „Grupa care merită cea mai mare atenţie e reprezentată de legume, e bine să fie mereu prezente pe platouri sau lângă garniturile mai grele”
  • Pune legumele în centrul mesei! | Rețete pentru sărbători în care legumele sunt vedete / Pot fi fel principal vegetarian, aperitive sau garnituri
  • Lavinia Betea, istoric, despre ce și cum mâncau românii în perioada comunistă. Cum a influențat acea perioadă psihologia colectivă și mesele de zi cu zi. „Noi, ardelenii, nu mâncam înainte ciorbă”
  • ABC în bucătărie | Carne la garniță: cum o faci, cum o păstrezi și câteva trucuri de la cei mai experimentați în conserve tradiționale
  • Recomandate
  • Populare
  • desert craciun
    Cele mai frumoase deserturi europene de Crăciun și poveștile lor/ Zece prăjituri emblematice pentru masa de Crăciun din Europa
  • daniel-buda-europarlamentar-ue-mercosur
    VIDEO | Europarlamentarul Daniel Buda anunță „primul scut real” pentru fermierii europeni în fața acordului Mercosur: Clauza de salvgardare, votată în Comisia de Comerț Internațional
  • crema de zahar ars, creme brulee, crema caramel, crema de zahar ars cu dovleac, reteta de crema de zahar ars cu dovleac, idei de desert
    Cremă de zahăr ars, desertul pe care nu-l refuză nimeni / Pare complicat, dar se prepară ușor și repede, trebuie doar să ai răbdare cât se coace
  • soiuri românești semințe importate pierdere agricolă
    România a pierdut 2.600 de soiuri locale, avertizează Costel Vînătoru, specialist în genetică vegetală: „Suntem dependenți de importuri”
  • connaisseur-fara-ifoze-cezar-ioan
    VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 58) | Primitivo, „jolly joker-ul” vinurilor roșii: De ce adoră românii acest soi
  • Budincă de chia la micul dejun
    5 idei de mic dejun bogat în proteine, dar fără să folosim ouă / Sunt ideale pentru cei care vor să slăbească
  • alimente-vegetale-masa-craciun-fibre-vitamine
    INTERVIU. Cum facem mese festive mai ușoare, fără să pierdem tradiția. Dr. Adrian Copcea, medic primar în diabet, nutriție și boli metabolice: „Grupa care merită cea mai mare atenţie e reprezentată de legume, e bine să fie mereu prezente pe platouri sau lângă garniturile mai grele”
  • salata-sfecla-1
    Pune legumele în centrul mesei! | Rețete pentru sărbători în care legumele sunt vedete / Pot fi fel principal vegetarian, aperitive sau garnituri
  • prof-lavinia-betea-despre-alimentatia-din-vremea-comunismului-efectele-ei-azi
    Lavinia Betea, istoric, despre ce și cum mâncau românii în perioada comunistă. Cum a influențat acea perioadă psihologia colectivă și mesele de zi cu zi. „Noi, ardelenii, nu mâncam înainte ciorbă”
  • abc-in-bucatarie-carne-la-garnita-trucuri
    ABC în bucătărie | Carne la garniță: cum o faci, cum o păstrezi și câteva trucuri de la cei mai experimentați în conserve tradiționale
  • Politică de confidențialitate
  • Despre noi
  • Modifică preferințe cookies

© 2024 G4Food.ro. Toate drepturile rezervate