Avocado a devenit un ingredient de bază în bucătăria noastră și nu trece o săptămână fără să ajungă în coșul de cumpărături pentru a face parte din rețetele noastre. Ne place să-l folosim în salate, să-l umplem și să-l coacem la cuptor sau să-l pasăm pentru a-l pune într-o supă.
Cu somon afumat, cu anșoa și roșii cherry, cu ardei roșu copt și păstrăv afumat – putem alege între trei rețete simple și rapide de bruschette cu avocado pe care să le servim la micul dejun.
Ingrediente
-
felii de pâine integrală
-
3 avocado
-
100 g somon afumat feliat
-
1 ou fiert
-
1 conservă de anșoa
-
4 roșii cherry
-
1 ardei roșu copt
-
100 g păstrăv afumat
-
Muguri de pin sau migdale
-
Pătrunjel proaspăt
-
Frunze de ceapă verde
Preparare bruschette cu avocado și peșete, în trei variante
Tăiem avocado în jumătate, pe lung, și scoatem sâmburele. Îl curățăm de coajă și zdrobim pulpa într-un bol. Se poate condimenta după gust cu sare, piper, ulei de măsline etc., sau se poate lăsa simplu. Băgăm la cuptor feliile de pâine 5 minute. Le ungem generos cu avocado după ce se mai răcesc.
Bruscchettă cu avocado și somon afumat
Peste stratul de avocado așezăm feliile de somon afumat. Curățăm oul fiert și tocăm separat albușul și gălbenușul. Presărăm deasupra și decorăm cu frunze de ceapă verde tocate. Opțional, putem adăuga și capere.
Bruschettă cu avocado, roșii cherry și anșoa
Scurgem anșoa de uleiul din conservă și le tamponăm ușor cu un prosop de hârtie. Spălăm și tăiem roșiile cherry în sferturi, felii sau cum preferăm. Așezăm frumos anșoa și roșiile peste avocado. Presărăm ceapă verde tocată.
Bruschettă cu avocado, ardei roșu caramelizat și păstrăv afumat
Peste avocado punem fâșii de ardei roșu copt, iar deasupra așezăm felii subțiri de păstrăv afumat. Decorăm cu muguri de pin și frunze proaspete de pătrunjel. Păstrăvul afumat poate fi înlocuit și cu sardină din conservă.