Da, legumele conțin proteine. Mizează pe alimentele pe bază de plante pentru a-ți atinge obiectivul zilnic și a-ți construi mușchi, recomandă nutriționista Natalie Rizzo.
Crezi sau nu, consumul de legume te poate ajuta, potrivit today.com, să îți construiești mușchi. Legumele sunt cunoscute pentru vitaminele, mineralele, antioxidanții și fibra lor, dar unele dintre ele contribuie și cu proteine de origine vegetală în dietă.
Potrivit specialiștilor în nutriție, creșterea consumului de plante este importantă. Așadar, oamenii ar trebui, în dieta lor, să crească aportul de fasole uscată, cereale integrale, fructe, legume și nuci. O modalitate simplă de a face acest lucru este de a înlocui o parte dintre produsele de origine animal, din meniu, cu legume bogate în proteine.
Trebuie să mâncăm minimum 20g de proteine la fiecare masă
Deși proteinele din aceste legume pot părea mai mici, în comparație cu produsele de origine animală, fiecare gram contează, pentru a atinge necesarul zilnic. Specialiștii recomandă cel puțin 20 de grame de proteine, la fiecare masă, iar includerea unor surse variate de proteine este o metodă bună de a atinge acest obiectiv.
Prin urmare, poți combina legume cu alte surse de proteine, deci alege alimente cum ar fi fasolea, leguminoasele, semințele, nucile, ouăle, peștele sau carnea de pasăre, pentru o masă echilibrată și bogată în proteine.
Cartofii, foarte bogați în proteine, susțin sănătatea inimii
Cartoful este recunoscut pentru conținutul său ridicat de carbohidrați, dar este și leguma care conține cele mai multe proteine. Un cartof alb, mediu, conține 4 grame de proteine, plus potasiu, vitamina C și fibră. Potrivit studiilor, cartofii au beneficii pentru sănătatea inimii, sănătatea intestinală și chiar controlul apetitului.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
Poți să îți pregătești rapid un cartof copt la microunde, ca o garnitură sănătoasă, pentru un fel principal. Sau, folosește cartofii ca bază, pentru a-i umple cu ingrediente bogate în proteine, cum ar fi carne de pui tăiată mărunt, fasole neagră sau brânză.
Broccoli, sățios și bogat în proteine, are efect anticancerigen
O cană de broccoli tocat conține3 grame de proteine. Broccoli este una dintre cele mai populare legume, pe care poți să o consumi cu încredere. Cu multă fibră și proteine, broccoli este unul dintre alimentele cele mai sățioase. Broccoli conține și compuși vegetali numiți glucosinolati, care au efecte anticancerigene, conform Institutului Național al Cancerului din SUA.
Există multe moduri de a consuma broccoli, de la a-l coace la cuptor și a-l servi alături de un fel principal, până la a-l da pe răzătoare și a-l adăuga în salate.
Varza de Bruxelles, sursă de vitamine, fibre și antioxidanți
O cană de varză de Bruxelles conține 3 grame de proteine. La fel ca broccoli, varza de Bruxelles este o legumă cruciferă care adaugă proteine în dieta ta. Varza de Bruxelles conține vitamina C, vitamina K, fibră, antioxidanți și alți compuși vegetali benefici.
Poți să prepari varză de Bruxelles crocantă și aurie, la cuptor, sau să o transformi într-o vedetă a unei salate calde de iarnă.
Sparanghelul conține vitamina A, benefică pentru sănătatea ochilor
O cană de sparanghel conține 3 grame de proteine. Sparanghelul este o legumă de primăvară adesea neglijată, care conține vitamina A, acid folic și fibră, plus o cantitate mică de proteine. Vitamina A contribuie la sănătatea ochilor, iar acidul folic joacă un rol important în dezvoltarea fătului și în sarcină.
Poți combina sparanghelul cu citrice proaspete, într-un fel de mâncare complet, pe bază de plante cu tofu, sau îl poți adăuga într-o tartă simplă, pentru micul dejun.
Anghinarea susține bacteriile bune din intestine
O anghinare medie conține 4 grame de proteine. Poate nu este chiar alimentul menit să facă parte din meniul tău zilnic, dar îl poți include, din când în când. Anghinarea este bogată în fibre prebiotice, care promovează creșterea probioticelor (bacterii bune) din intestin. Un intestin sănătos este crucial pentru imunitate și sănătatea creierului.
Deși gătirea anghinarei, de la zero, poate fi considerate, de către multe persoane, ca fiind dificilă, există opțiuni conservate (în borcane sau conserve) care sunt foarte accesibile. Există conserve de pui cu anghinare conservată este un fel de mâncare sățios și delicios, cu multă proteină. De asemenea, poți folosi anghinare într-o pasta, ușor de preparat, cu brânză.
Porumbul, sursă de vitamina C și magneziu
Un știulete mediu de porumb conține 3 grame de proteine. Deși porumbul nu se bucură de atât de multe aprecieri, el conține proteine și fibră, două substanțe nutritive care te ajută să te simți sătul. În plus, porumbul este dulce și gustos și conține nutrienți benefici, cum ar fi vitamina C și magneziu.
Porumbul pe știulete este o garnitură delicioasă vara, dar poți folosi și porumb conservat sau congelat, pe tot parcursul anului. De asemenea, poți prepara o supă consistentă de porumb, pentru a te încălzi, acum, pe timp de iarnă.
