Mic dejun pentru prima zi de toamnă: Terci de ovăz cu mere caramelizate și scorțișoară

Terci de ovăz / Sursa foto: Goodfon.com Terci de ovăz / Sursa foto: Goodfon.com

Odată cu sosirea toamnei, diminețile răcoroase pot fi încălzite cu un mic dejun sănătos și plin de arome. Terciul de ovăz cu mere caramelizate și scorțișoară este o alegere simplă, rapidă și hrănitoare, recomandată de nutriționiști pentru energie și imunitate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Ingrediente (2 porții):

  • 100 g fulgi de ovăz

  • 300 ml lapte sau băutură vegetală

  • 1 măr mare

  • 1 linguriță de miere (sau sirop de arțar)

  • 1 linguriță unt sau ulei de cocos

  • ½ linguriță scorțișoară

  • nuci sau semințe (opțional)

Mod de preparare:

  1. Fierbeți fulgii de ovăz în lapte la foc mic, timp de 5-7 minute, amestecând continuu, până devin cremoși.

  2. Între timp, curățați și tăiați mărul cubulețe.

  3. Într-o tigaie, încălziți untul (sau uleiul de cocos) și adăugați mărul, lăsându-l să se caramelizeze ușor cu o linguriță de miere.

  4. Presărați scorțișoara peste mere și amestecați.

  5. Turnați terciul de ovăz în boluri și adăugați deasupra merele caramelizate.

  6. Pentru un plus de textură și minerale, se pot adăuga nuci sau semințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *