

Ingrediente pentru 4 porții de supă cremă de topinambur
500 g topinambur
1 cartof mediu
1 ceapă medie
500 ml supă de legume
1/2 lămâie
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
sare
ulei de măsline
100 g ciuperci
100 g brânză telemea sau feta
Procedeu
Curățați cartoful și topinamburul, apoi tăiați-le în bucăți mici. Dacă tuberculii de topinambur sunt proaspeți și fragezi, îi putem lăsa cu coajă.
Puneți bucățile de topinambur într-un bol cu apă și suc de lămâie pentru a preveni oxidarea.
Tocați mărunt ceapa și căliți-o într-o cratiță cu puțin ulei de măsline. Adăugați cartoful și topinamburul scurs bine peste ceapă.
Amestecați puțin pentru a le căli, apoi acoperiți cu supa fierbinte. Merge și cu apă, dar cu supa nivelul aromatic este mult superior.
Lăsați să fiarbă aproximativ 20 de minute, adăugând supă caldă dacă este necesar.
Potriviți de sare, apoi mixați cu un blender de mână până obțineți o supă fină și omogenă.
Serviți supa-cremă cu ciuperci sotate și un strop de ulei de măsline extravirgin. Sau doar cu crutoane picante, e suficient să fie trecute rapid prin tigaie cu un strop de ulei și un strop de ardei iute, sub orice formă.
Sau, sotăți câteva ciuperci tăiate felii și le adăugați deasupra direct în farfurie, completând eventul și cu brânză rasă. Servit cu pâine bună, devine un fel complet.
Notă: Nimic nu ne împiedică, dacă vrem, ca alături de ciuperci să aruncăm repede și câteva cuburi de bacon.