Sticks-uri de vinete, rețetă pentru friteuza cu aer. Se pot găti la fel de bine și la cuptor

Sticksuri de vinete Sursa foto: Taste of Home

Dacă ar exista un premiu pentru „cea mai versatilă legume”, vinetele ar lua marele premiu. De la arhicunoscuta salată de vinete cu maioneză, la rondelele pane sau sticks-uri, ori rindele pe grătar, vinetele pot fi gătite într-o mulțime de feluri.

De data aceasta, rețeta propusă vine de la Taste of Home și presupune gătirea la air frayer. Însă pot fi la fel de bune puse și la cuptor. Pentru pregătire nu ne va lua mai mult de 15 minute, iar alte zece minute sunt necesare pentru gătire.

Ingrediente

  • 2 ouă mari
  • 1/2 cană parmezan ras
  • 1/2 cană germeni de grâu prăjiți
  • 1 linguriță condimente italiene (busuioc, oregano, cimbru, rozmarin, maghiran)
  • 3/4 linguriță usturoi sărat
  • 1 vânătă medie (aproximativ 1-1/4 kilograme)
  • Spray pentru gătit
  • 1 cană sos de paste fără carne, încălzit

Cum procedăm:

Preîncălziți friteuza cu aer la 190° C. Într-un castron puțin adânc, bateți ouăle. Într-un alt bol puțin adânc, amestecați brânza, germeni de grâu și condimentele.

Tăiați capetele vinetelor; tăiați vinetele pe lungime în felii groase de 1 centimetru, apoi le tăiați din nou pe lungime, pentru a obține bețișoare cu grosimea de 1cm/1cm,

Înmuiați vinetele în ouă, apoi acoperiți cu amestecul de brânză.

Pe loturi, aranjați bucățile de vinete într-un singur strat pe tava unsă în coșul pentru friteuză. Stropiți cu spray de gătit. Gătiți pana se rumenesc, 4-5 minute, apoi întoarceți și stropiți din nou cu spray de gătit. Gătiți din nou până se rumenesc, 4-5 minute. Serviți imediat cu sosul de paste.

Procedați identic dacă le faceți la cuptor.

Valori nutritive:

1 porție conține 135 calorii, 5g grăsimi (2g grăsimi saturate), 68mg colesterol, 577mg sodiu, 15g carbohidrați (6g zaharuri, 4g fibre), 9g proteine.

Sfaturi: Alegeți o vânătă fermă, dar nu dură. Alegeți parmezanul bucată întreagă și răzuiți cât aveți nevoie.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *