Cum să transformi un sandwich într-un preparat „cu clasă”. Chef Alex Burcă: „Poate deveni gourmet în multe moduri, din ingredientele premium, de calitate, sau din modul de preparare” 3 noiembrie Otilia Serescu 0 comentarii
Prânzul de duminică/ Fajitas la airfryer – legume și carne preparate în 30 de minute, toate odată/ Rețetele Juanitei 3 noiembrie Ioana Costescu 1 comentarii
Ceva dulce de duminică/ Tartă de mere cu aluat simplu, cu puțin unt și zahăr dar cu aromă de toamnă. Merge și de luat luni la birou 3 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la cofeină sau o reduci/ Vei merge mai puțin la toaletă, vei dormi mai bine și îți va scădea tensiunea arterială 3 noiembrie Redacția 0 comentarii
„Procurorii aceia ar fi trebuit puși într-un blender pornit la viteză maximă” / Cele mai bune șapte citate din documentarul „Martha”, difuzat de Netflix / Filmul explorează viața intimă și cariera Marthei Stewart, autoare a zeci de bestselleruri despre gătit 3 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Dacă suferi de ficat gras, riscul de a dezvolta cancer de ficat crește de trei ori/ Ce dietă ar trebui să adopți 3 noiembrie Redacția 0 comentarii
Analiză: Crește discrepanța de venituri între cele mai mari și cele mai mici ferme din Europa 2 noiembrie Redacția 0 comentarii
Cum să faci piftie într-o oră/Răciturile necesită minim șase ore de gătire pe aragaz, însă la multicooker vor fi gata mult mai repede/Sunt numai bune pentru o cină festivă 2 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
Experiment social impresionant: ce s-ar întâmpla dacă ar dispărea insectele de pe Pământ/Un profesor specializat în fluturi și insecte trage un semnal de alarmă: trei sferturi din alimentele noastre ar dispărea 2 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 4-10 noiembrie 2 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Dieta lui Max Verstappen: Ce și cât mănâncă într-o zi pentru a rămâne în formă maximă pentru cursele de Formula 1 / Ovăzul este nelipsit la micul dejun / Pâinea albă și pastele sunt complet excluse din meniu 2 noiembrie Otilia Ignat 0 comentarii
Ciorbă de pui a la grec/Rețeta originală, cu gălbenuș de ou, fără smântână și acrită cu lămâie, ideală pentru masa de prânz 2 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
Ceva dulce | Prăjitura Pavlova, pe cât de grozavă, pe atât de ușor de făcut / După cât e de bună, ai crede că e o întreagă inginerie să o prepari 2 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
Un bărbat de 95 de ani încă se antrenează într-o sală de sport și atribuie longevitatea sa acestei diete celebre / Sfaturile lui pentru cei care doresc să trăiască mult includ alegerea partenerului potrivit 2 noiembrie Ioan Radu 0 comentarii
Patru mituri legate de cafea care nu au legătură cu realitatea: Cafeaua prăjită mai mult are mai multă cofeină sau cofeina creează dependență 2 noiembrie Redacția 0 comentarii
„Antica Pizzeria da Michele”: Cum a ajuns acest restaurant să fie „templul” pizzei din Napoli și cum reușește să reziste de peste 150 de ani / Aici se vând doar patru sortimente de pizza / Este locul unde Julia Roberts a mâncat o pizza în filmul „Eat Pray Love” 2 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
ANALIZĂ | Ce așteptări sunt de la noul comisar european pentru agricultură? Christophe Hansen va fi audiat luni, 4 noiembrie / Reconcilierea intereselor fermierilor și ale activiștilor de mediu, dar și pactul Green Deal ar putea fi prioritare 2 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Un mic dejun consistent, cu ouă, cârnați și legume/Este ușor de făcut pachet și dus la birou 2 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
Trei alimente antiinflamatorii, recomandate de nutriționiști/ Sunt bune în special pentru femeile care au probleme cu kilogramele la menopauză/Peștele bogat în Omega-3 este în top 1 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
Incidența acneei la adolescenți în creștere alarmantă în Europa. Printre cauze: alimentația, obezitatea, stresul și poluarea 1 noiembrie Otilia Ignat 0 comentarii
Primul caz de gripă aviară H5N1 detectat la porci într-o fermă din America / Autorități sanitare: „Nu există nicio îngrijorare în privința siguranței alimentelor pe bază de carne de porc ca urmare a acestei descoperiri” 1 noiembrie Redacția 0 comentarii
Pastele de vineri seara. Paste cu legume și sos de roșii / O rețetă fără carne, pentru că pe 1 noiembrie este „Ziua mondială a veganismului” 1 noiembrie Redacția 0 comentarii
Inundații devastatoare în Spania: Agricultorii se confruntă cu pierderi catastrofale din cauza fenomenelor meteo extreme / Impactul nu se limitează la culturi: Infrastructura agricolă, inclusiv zidurile, digurile, sistemele de irigație, grajdurile și serele au fost spulberate sau distruse 1 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Codul bunelor maniere la masă. Regulile se pot adapta în funcție de cât de formal sau informal e contextul, dar câteva rămân constante 1 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Carnea de cocoși castrați, delicatesa servită la casele regale/Claponul se găsește acum doar din import, la peste 300 de lei kilogramul 1 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
Un prânz vegan delicios/Cine a zis că ai neapărat nevoie de carne pentru o masă consistentă? O salată de paste cu legume este perfectă pentru Ziua Mondială a Veganismului 1 noiembrie Angela Sabău 1 comentarii
Ceva dulce | Prăjitură vegană cu ciocolată și fructe de pădure / Bucură-te de un desert sănătos, gata în mai puțin de o oră! 1 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
15 lucruri interesante despre cafea | Cea mai bătrână pisică din lume a băut zilnic cafea/Unele companii încearcă să obțină cafea sintetică 1 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
Valentin Strugaru (Maison des Crêpes): „Este din ce în ce mai vizibil apetitul consumatorilor români pentru tendințele culinare din marile orașe ale lumii, precum Dubai, Londra, Paris” / Motivul pentru care proprietarii de restaurante au ajuns „mercenari”: „Sunt vânători de soluții pentru probleme ce nu țin de ospitalitate” 1 noiembrie Otilia Serescu 0 comentarii
EXCLUSIV | România a reluat exporturile de ovine vii către Iordania, cel mai mare client, după o pauză de trei luni cauzată de Pesta Micilor Rumegătoare / În prezent mai este activ un singur focar într-o localitate din județul Timiș 1 noiembrie Filip Constantin 0 comentarii
Aproape totul despre ce sunt vârfurile glicemice și de ce trebuie evitate. Care alimente mențin glicemia în parametri corecți la micul dejun 1 noiembrie Redacția 0 comentarii
Cultivarea hranei fără lumină, o inovație care ar putea reduce suprafața agricolă necesară în SUA cu aproape 90% / O echipă de cercetători americani combină electroliza dioxidului de carbon cu sisteme biologice, pentru a spori eficiența producției alimentare și a reduce impactul asupra mediului 1 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Idei de mic dejun. „Orez” de conopidă cu ouă și brânză. Se prepară în câteva minute în tigaie 1 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
„Napolitanele”, o piață de peste 6 miliarde de dolari anual. De unde le vine numele? 31 octombrie Redacția 1 comentarii
Ce este mascarpone și care este istoria ei. Cum o poți prepara rapid la tine acasă din două ingrediente pe care le ai în frigider 31 octombrie Otilia Ignat 0 comentarii
Cina de Halloween/Plăcinta ciobănească ornată cu fantome înfricoșătoare/O cină specială pentru copii, gustoasă și amuzantă 31 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
Un nutriționist recomandă cele mai bune 10 rețete de milkshake pentru pierderea în greutate/ Dacă bei milkshake-uri sănătoase, preparate din ingredientele potrivite, organismul tău va fi mai rezistent în fața bolilor 31 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Un caz de malnutriție severă al unui adolescent din UK/ Tânărul de 17 ani a orbit după ce a mâncat ani de zile doar chipsuri și cartofi prăjiți 31 octombrie Redacția 0 comentarii
Gardurile anti-lupi, soluția fermierilor pentru protecția împotriva animalelor sălbatice / În unele zone, s-a înregistrat o frecvenţă mai mare a atacurilor față de anii precedenți 31 octombrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Ceva dulce | „Un desert de groază” perfect pentru Halloween: Banane înghețate în formă de fantomă / Rețeta este rapidă, cu doar patru ingrediente la îndemână și perfectă pentru a impresiona copiii și nu numai! 31 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum poate influența vârsta toleranța la cafea. Un studiu recent explică schimbările în metabolizarea cofeinei, pe parcursul vieții: „În jurul vârstei de 40 de ani, corpul nostru suferă schimbări moleculare majore” 31 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Obiceiuri de Halloween: Motivul pentru care se oferă dulciuri / Tradiția a plecat de la produse gătite în casă, dar, la un moment dat, s-a ajuns la bomboane ambalate / Povestea tragică a copilului otrăvit cu o prăjitură chiar de tatăl lui, care a vrut să încaseze banii din asigurarea de viață 31 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum să folosești resturile de mâncare din frigider pentru a alcătui un meniu sănătos. Ce poți face cu legumele care nu mai sunt așa de proaspete, cu o bucată de carne rămasă din ciorbă sau cu brânzica de casă ce stă să expire / Recomandările nutriționistului Tania Fântână 31 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Agricultura din SUA se confruntă cu un deficit comercial în creștere / USDA prognozează exporturile agricole la 173,5 miliarde de dolari, iar importurile, la un record de 204 miliarde de dolari! 31 octombrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
10 idei inedite pentru un mic dejun tematic de Halloween: Fantome din pancakes, toast-ul păianjen sau smoothie de vampir 31 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cinci ceaiuri care îmbunătățesc glicemia/Dieteticienii le recomandă pentru gestionarea diabetului/Bonus: sfaturi pentru a le consuma și a profita de efectele lor benefice 30 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
ABC în bucătărie. Cum se prepară cea mai simplă bază aromatică mirepoix, utilă în mare majoritate a preparatelor. Ce alte fonduri aromatice se mai folosesc 30 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cinci alimente care te vor ajuta să scapi de nasul care curge / Citricele, usturoiul și ceapa, în funtea listei, pentru că susțin sistemul imunitar 30 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Resturile de avocado, transformate în hârtie / Cojile și sâmburii ajung materiale prietenoase cu mediul / Inițiativa sustenabilă, prezentată la Târgul „Fruit Attraction 2024” din Madrid 30 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii