Zece experimente științifice neobișnuite care implică mâncare / Banane care nu se înnegresc, unt din dioxid de carbon, căpșuni cu gust de ananas sau bere creată cu ajutorul AI sunt doar câteva dintre ele 1 iunie Redacția 0 comentarii
Patru idei de prânz sănătos pe care pediatrii le oferă copiilor lor / Băuturile zaharoase, cele care conțin cofeină și batoanele proteice sunt complet interzise 1 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Desertul perfect pentru vară: Tiramisu cu căpșuni și mentă, o rețetă fresh și ușor de preparat 1 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ceaiul care poate prelungi viața, recomandat de nutriționiști / Consumul regulat de ceai negru este asociat cu reducerea riscului de deces prematur, potrivit unui studiu recent 1 iunie Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | Dialoguri pe toate gusturile | „Îmi plac micii românești și sarmalele. Aici am descoperit mămăliga și pâinea cu maia. România are o bucătărie cu adevărat delicioasă” – Excelența Sa Uffe Balslev, Ambasadorul Regatului Danemarcei în România 1 iunie Otilia Serescu 1 comentarii
Înghețata: deliciu de vară sau capcană calorică? / Tania Fântână (nutriționist) îți spune când să o mănânci ca să nu te îngrași: „În niciun caz pe stomacul gol” 1 iunie Tania Fântână 0 comentarii
Tratarea apelor urbane uzate se poate face cu metode mai eficiente și cu costuri mai mici/ Procedeul fost experimentat cu succes în localități de câteva mii de rezidenți și poate fi transferat pentru tratarea apelor industriale din industrii și crame sau în ferme pentru tratarea dejecțiilor 1 iunie Ioana Radu 0 comentarii
Sandvișul de mic dejun, cu doar patru ingrediente, al Marthei Stewart, pe care aceasta îl adoră/Pentru prepararea acestui sandviș delicios aveți nevoie doar de somon afumat, ouă bătute, sare și piper 1 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum fac ciprioții brânza halloumi care nu se topește pe grătar, ca toate celelalte 31 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
Spune-mi ce mănânci și îți spun de unde vii. Cum normele sociale, nivelul socio-economic și influența celor din jur ne condiționează alegerile alimentare 31 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
Există efecte secundare ale sucului de țelină? / Deși aduce o serie de beneficii organismului, băut în exces, consumat în exces, poate da reacții alergice și poate afecta rinichii și digestia 31 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | ABC în bucătărie: Focaccia și pâinea: o comparație esențială / Diferențele dintre cele două aluaturi, de la ingrediente la coacere 31 mai Angela Sabău 0 comentarii
Rețetele Juanitei | Hummus cu ardei copt/ Se poate întinde pe o pâine proaspătă ori îl ciugulești alături de câțiva nachos și bețișoare de castraveți 31 mai Ioana Costescu 0 comentarii
Broccoli Tendersteam, o varietate hibridă, mai fragedă, care se gătește întreg. Este mai fraged și mai versatil 31 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
Vinul este vegan? Depinde / Află de ce chiar și o băutură din struguri poate conține urme de origine animală 31 mai Angela Sabău 0 comentarii
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 2-8 iunie 31 mai Ioana Costescu 0 comentarii
FOTO | Plăcintă cu dovleac, suficient de dulce ca să o preparăm și fără zahăr/ Un desert de weekend, apreciat de toată familia 31 mai Ioana Costescu 0 comentarii
Cinci băuturi matinale care stimulează arderea grăsimilor / Trebuie consumate pe stomacul gol, spun nutriționiștii, pentru efect maxim 31 mai Angela Sabău 0 comentarii
Chef Alex Cîrțu: „Totul se poate refolosi. Nu ai nevoie de echipamente scumpe ca să eviți risipa în bucătărie. Ai nevoie doar de o schimbare de perspectivă: ingredientele nu sunt resturi, ci resurse” 31 mai Andreea Drăghici 0 comentarii
Cartofi cu bacon și ardei verde la cuptor / O rețetă ideală atât pentru mese festive, cât și pentru un mic dejun în familie 31 mai Angela Sabău 1 comentarii
Dieta mediteraneeană actualizată de nutriționiștii italieni în baza celor mai recente studii. Carne doar de două ori pe săptămână, chiar și albă, și mai puține brânzeturi învechite 30 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
Consumul excesiv de proteine: beneficii, riscuri și recomandări pentru o alimentație echilibrată / Care este aportul zilnic de proteine recomandat de nutriționiști 30 mai Angela Sabău 0 comentarii
Șapte dintre cele mai comune alimente pe care poate le-ai spălat greșit, până acum / De la fructe și legume congelate până la pește, iată cum să speli corect alimentele 30 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Înghețata italiană devine aliment antiaging. Variante de gelato cu ingrediente din categoria superfoods 30 mai Redacția 0 comentarii
Belgia produce tot mai multă mozzarella, care a depășit în volum branza traditională gouda. Mai nou, face concurență Italiei, care a inventat-o, dar cel mai mare producător european rămâne Germania 30 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
Pastele de vineri seara. Linguine cu pesto de migdale, lămâie și busuioc. O combinație care aduce calm și răcoare și se prepară cât ai bate din palme 30 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
Un fermier din Marea Britanie s-a sinucis pentru ca fiul său să moștenească ferma înainte ca guvernul britanic să mărească taxele pe moștenire 30 mai Redacția 0 comentarii
Știai că poți face ca și alimentele instant să devină sănătoase? / O nutriționistă asiatico-americană își spune povestea adaptării ei la dieta occidentală și explică, pas cu pas, cum putem face din alimentele instant unele pline de nutrienți 30 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Rețetele Juanitei | Tigaie caldă cu creveți și legume/ Cu sau fără arome asiatice, e delicioasă și se prepară în zece minute 30 mai Ioana Costescu 0 comentarii
FOTO | Gogoși proteice cu cacao, desertul sănătos care nu-ți sabotează antrenamentele 30 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
Înghețată de mango, preparată rapid, în casă/ Ai nevoie de fructe și un blender puternic 30 mai Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | Restaurante sustenabile: O fundație din Barcelona care pune în contact producătorii de alimente cu proprietarii de restaurante și îi pregătește pentru un business mai sustenabil 30 mai Ioana Costescu 0 comentarii
Poți mânca orez și să slăbești! Nutriționistul Tania Fântână îți explică cum e posibil: „Alege variantele de orez brun sau sălbatic și combină-l cu legume sau salate de tot soiul” 30 mai Tania Fântână 1 comentarii
O soluție revoluționară în procesul de coacere a fructelor, gândită să elimine risipa. Tehnologia Softripe combină inteligența artificială cu atmosfera controlată. Fructele ajung la destinație mai crude și se coc indoor 30 mai Redacția 0 comentarii
Galette bretonne sau clătite din faină de hriscă, căreia francezii îi spun, poetic, blé noir. Se servesc alături de jambon, brânză și ou, pliate pe margini 30 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
China are 400 de milioane de adulți obezi sau supraponderali, depășind Statele Unite, în procente. Partidul Comunist impune măsuri, iar unele firme propun bonusuri la salariu pentru cine pierde în greutate 29 mai Redacția 0 comentarii
De la jobul corporatist la succesul cu afacerea proprie / Povestea unei antreprenoare care câștigă 10.000 de dolari pe oră predând arta colțunașilor 29 mai Angela Sabău 0 comentarii
3 motive pentru care nu este bine să mănânci numai fructe la cină / Tania Fântână (nutriționist): „Nu țin de foame, au conținut mare de carbohidrați, o să vă fie o foame cruntă după ce le mâncați” 29 mai Tania Fântână 0 comentarii
VIDEO Rețetele Juanitei | Salată a la russe cu legume proaspete, maioneză din ouă fierte și șuncă/ Când vrei să iei un prânz sau o cină rapidă 29 mai Ioana Costescu 0 comentarii
Grădini urbane pe balcon. Costel Vânătoru, BRGV Buzău: „Avem peste 200 de specii de plante aromatice și medicinale care pot fi crescute chiar în apartament” 29 mai Andreea Drăghici 1 comentarii
VIDEO | De la dezamăgire la antreprenoriat: Condimentele care au pornit din bucătăria Andreei / Tânăra din Mureș a creat un brand de legume și fructe uscate 29 mai Angela Sabău 0 comentarii
Patru semne că organismul tău nu primește suficiente proteine/ Nutriționiștii te sfătuiesc să mănânci proteine, inclusiv la micul dejun, pentru a scăpa de oboseală, căderea părului și poftele între mese 29 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Insectele prădătoare, alternativa „verde” la pesticide: Un exemplu este buburuza, care se hrănește cu afidele de pe plantă, „curățând-o“ astfel de insectele dăunătoare 29 mai Anamaria Ionescu 0 comentarii
Bol verde cu smoothie și matcha / Un mic dejun energizant și ușor, rapid de preparat, numai bun când ești grăbit 29 mai Angela Sabău 0 comentarii
Trucuri pentru a ține sub control poftele alimentare, în timpul postului intermitent/Un nutritionist dezvăluie câteva modalități simple, menite să te ajute să nu te abați de la dietă 28 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Curiozități agrifood – 28 mai | Zece lucruri pe care probabil nu le știai despre albine 28 mai Redacția 0 comentarii
Șapte tipuri de carbohidrați pe care ar trebui să îi consumi pentru a avea o tensiune arterială mai bună/Bananele, iaurtul, pepenele, ovăzul și alte câteva alimente, conțin substanțe benefice pentru inimă și tensiune 28 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Spania caută 10.000 de voluntari care să bea vin în fiecare zi, timp de 4 ani, în contextul unui studiu privind consumul moderat de alcool 28 mai Redacția 1 comentarii
Rețetele Juanitei | Chili cu un sos de legume mai neobișnuit/ Am pus vânătă, ardei copt, roșii și ceapă 28 mai Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO – Actrița Natalie Portman, vegană convinsă, dezvăluie rețeta de salată pe care o mânca, zilnic, în copilărie/ Cu doar patru ingrediente, mama actriței făcea această salată delicioasă, perfectă pentru vară 28 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii