Serge Hercberg, profesor de nutriție la Sorbona și creatorul sistemului de etichetare Nutri-Score, despre principala amenințare la adresa sănătății alimentare a europenilor: „Nu este nici consumul excesiv de carne, zahăr sau sare și nu este vorba nici despre alcool sau îndulcitori” 22 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 2727 vizualizări
Un chef renumit dezvăluie greșeala pe care o facem toți când gătim cartofi la cuptor și, la final, ies moi, nu crocanți: Trebuie prefierți, răciți complet și apoi adăugați în grăsime încinsă 22 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 3962 vizualizări
ABC în bucătărie. Cum se decongelează corect carnea? 22 decembrie Redacția 0 comentarii 1315 vizualizări
Supă slovăcească de ciuperci sau „hribovica”. Slovacii o consumau înainte de Crăciun, în perioada de post, când carnea era interzisă. Ingredientul principal erau ciupercile uscate, conservate în gospodăriile țărănești din satele unde aceștia locuiau 22 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1169 vizualizări
VIDEO | Veselă și decorațiuni pentru masa de Crăciun / Le găsești în aceste zile în magazine / Sunt, de asemenea, un cadou frumos de pus sub brad 22 decembrie Redacția 0 comentarii 1610 vizualizări
Restaurantul pe care Gordon Ramsay îl consideră „mai bun decât oricare dintre restaurantele mele”/ E la doar 3 ore distanță de Oradea (FOTO) 22 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1106 vizualizări
Rețetele Juanitei: Gulaș de porc/ Iute ca focul sau cu mai puțină paprika, îl preparăm după gust/ În rețeta clasică se pun găluște de făină sau cartofi, eu am pus paste de cartofi 22 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Sportul disciplinează, dar alcoolul poate afecta performanța fizică. Ce efecte are consumul de alcool asupra corpului și cum putem găsi un echilibru sănătos? Răspunsul nutriționistului Tania Fântână (VIDEO) 22 decembrie Tania Fântână 0 comentarii
Fursecuri de Crăciun cu făină de migdale în compoziție. Se coc într-un sfert de oră și se pot conserva mai mult timp 22 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Patru moduri în care cafeaua te poate ajuta să trăiești mai mult, potrivit unui dietetician / O ceașcă de cafea îți poate oferi mai mult decât un plus de energie 22 decembrie Angela Sabău 0 comentarii
INTERVIU | Mircea Groza (arheolog culinar): „Porcul, găina, gâsca, legumele comune, brânza și altele din lapte de vacă sau oaie, îmbinate și asociate cu mult gust, rațional și foarte echilibrat – asta este gastronomia românească!” 22 decembrie Otilia Ignat 4 comentarii 8395 vizualizări
14 alimente ce ar putea ajuta la prevenirea cancerului mamar/ Dacă le consumi zilnic pot reduce stresul oxidativ, inflamația și creșterea celulelor canceroase 22 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Școală de măcelari finanțată de sectorul privat, în Italia. Marii actori din industria agroalimentară încearcă să găsească singuri soluții la lipsa de personal specializat, sponsorizând cursuri profesionale 22 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Mic dejun special pentru ultima duminică dinainte de Crăciun: Omletă festivă cu somon afumat și avocado 22 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Patiseriile și cofetăriile franceze, cele mai afectate de creșterea prețului la unt/ Mulți brutari au făcut compromisul de a înlocui untul cu margarina și de a reduce dimenisunea croissantelor / În Polonia, untul a devenit deja o problemă politică 21 decembrie Redacția Aura Alexa Ioan 0 comentarii 1693 vizualizări
Nu ai timp sa gătești, dar vrei să ai o masă de Crăciun cu care să uimești pe toată lumea? Restaurantele din București vin cu variante exclusiviste: de la foie gras la mușchi de vită cu sos demi-glace / Ce poți mânca de Revelion, dacă mergi la un local din Capitală 21 decembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Premieră: Un medicament pentru pierderea în greutate va putea fi folosit și pentru tratarea apneei obstructive de somn 21 decembrie Redacția 0 comentarii
Ouăle vor rămâne proaspete timp de 12 luni, dacă le depozitezi într-un loc neașteptat/ Iată ce recomandă specialiștii britanici să adaugi în ele înainte de a le consuma 21 decembrie Daniela Arnăutu 1 comentarii 33275 vizualizări
VIDEO | ABC în bucătărie: Cum să scoți semințele din păstaia de vanilie pentru a obține maxim de savoare în prăjituri 21 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Tocană de unghii de porc. Este o specialitate din Bihor care confirmă faptul că aproape toate părțile componente ale porcului pot fi valorificate pentru hrană 21 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1732 vizualizări
Tendințe în materie de vinuri în 2025: Vinurile organice sau cele fără alcool, tot mai căutate / Numărul consumatori europeni, în special cei din generația tânără, care sunt interesați de produsele viticole din România, în creștere 21 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Nu știi ce să gătești de Crăciun? G4Food îți propune un meniu pentru săptămână de sărbătoare 23 – 29 decembrie 21 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii 2266 vizualizări
Preparate mai mult sau mai puțin tradiționale, dar toate apetisante, la Târgul de Crăciun din Baia Mare/Langoș inspirat de celebra ciocolată Dubai, clătite sau cozonaci făcuți sub ochii clienților, pită cu untură sau șorici sunt doar câteva dintre „ispite” VIDEO 21 decembrie Angela Sabău 0 comentarii
Cea mai simplă rețetă din carne tocată pentru masa de Crăciun sau Revelion. Polpettone, versiunea italiană a unui preparat internațional cunoscut ca „meatloaf” 21 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii 4390 vizualizări
Metabolizarea alcoolului: Cum îl procesează corpul tău? Răspunsul nutriționistului Tania Fântână (VIDEO) 21 decembrie Tania Fântână 0 comentarii
Cozonacul de casă, dulcele tradițional românesc pe masa de Crăciun/ Mereu trebuie făcut și un cozonac mai mic, pe care să-l rupi cald, la gura cuptorului 21 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii 1205 vizualizări
Zacaffè: Cum a luat naștere cafeneaua Zara într-un timp record / Designul, inspirat din istoria marocană / „Ideea Zara a fost să creeze un «brand-într-un-brand», iar scopul principal a fost de a oferi clienților opțiuni în magazin dincolo de cumpărături” (VIDEO) 21 decembrie Ana-Maria Cristea 0 comentarii
Chef Marius Tudosiei: „Observ că restaurantele încep să folosească mai multe organe de porc, ceea ce este un lucru foarte bun. Gătitul cu organe face parte din ADN-ul nostru culinar, iar românii sunt foarte buni la asta” (VIDEO) 21 decembrie Andreea Drăghici 0 comentarii 2272 vizualizări
5 alimente, aparent sănătoase, despre care nu ai fi bănuit că pot fi dăunătoare inimii / Cerealele rafinate, sucurile de fructe și lactatele degresate, printre principalii inamici 21 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Președintele Federației Agricultorilor și Pescarilor din Italia: „Avem nevoie de intervenții pentru a sprijini veniturile fermierilor, dar și de acțiuni structurale la nivel comunitar, pentru a combate schimbările climatice și atacurile agenților patogeni, cum ar fi bacteriile, paraziții și ciupercile” 21 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Frittelli de cartofi cu ouă prăjite și avocado/Un mic dejun savuros și sățios, pentru a începe o zi agitată premergătoare sărbătorilor 21 decembrie Angela Sabău 0 comentarii
Prosciutto și alte preparate tradiționale italiene din carne de porc întreagă. Care e diferența între prosciutto crudo, speck. Excepția bresaola 20 decembrie Mihaela Găneț 2 comentarii 1731 vizualizări
Programul supermarketurilor de Crăciun 2024. Orele la care vor fi deschise Lidl, Kaufland, Carrefour și Auchan pe 24, 25 și 26 decembrie 20 decembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Pastele de vineri seara. Paste din hrișcă, gătite cu cartofi, varză și brânzeturi. Rețetă tradițională din zona Bergamo 20 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Brazilia crește exporturile de struguri către China / Un factor cheie legat de această extindere este utilizarea ambalajelor din materiale reciclabile 20 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Decorațiuni comestibile pentru bradul de Crăciun. Se pot prepara împreună cu copiii în momentele family time 20 decembrie Redacția 0 comentarii
Guvernul amână, din nou, programul „Mierea în școli” / Programul nu va fi funcţional nici în 2025, deşi se vorbeşte despre implementarea sa de 18 ani şi există în acest sens o lege promovată în Parlament 20 decembrie Otilia Serescu 1 comentarii
Tania Fântână (nutriționist), despre echilibrul între stilul de viață sănătos și relaxare: Alcoolul poate părea o soluție rapidă. Dar ce știm cu adevărat despre interacțiunea dintre alcool și sport? (VIDEO) 20 decembrie Tania Fântână 0 comentarii
Cum integrezi carnea de porc în alimentație, de sărbători, mai ales dacă ai ținut post / Sfatul nutriționistului Tania Fântână: Consumă un ceai digestiv după masă și nu uita cu totul de alimentele vegetale 20 decembrie Tania Fântână 0 comentarii
(VIDEO) „Candy Bar” cu Andreea Drăghici | Ana Consulea, chef cofetar si fondator al Zelateria: Cel mai scump ingredient pe care îl adăugăm în prăjituri este vanilia, dar nici cu ciocolata nu mi-e rușine / Foița de aur aduce un „touch” de eleganță (VIDEO) 20 decembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Friptură de Crăciun sau de Revelion altfel. Porchetta în stil italian, ca o ruladă de carne foarte fragedă, suculentă și aromată, gătită la cuptor 20 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii 4506 vizualizări
Prăjituri pentru Crăciun: Fursecuri Linzer/ Doi biscuiți lipiți cu gem de caise sau căpșuni/ Rețetele Juanitei 20 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii 1343 vizualizări
Muzeul Lavazza de la Torino, la doi pași de Consulatul României, o experiență care pornește de la povestea familiei, te poartă prin universul cafelei, apoi la final guști ceva ce nici nu ți-ai imaginat vreodată 20 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | Prăjiturile pentru Crăciun vor fi mai deosebite, anul acesta, pentru absolvenții unui curs de pregătire cofetari/ Unii vor profesa în domeniu, pentru alții prepararea dulciurilor este doar un hobby, dar toți pot realiza acum deserturi de poveste 20 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Nutriționiștii au dezvăluit ce superalimente sunt considerate sănătoase, dar care, în anumite condiții, pot să nu fie chiar așa/Avocado și granola, cap de listă, pentru că, uneori, te pot îngrășa și îți pot crește glicemia 20 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cererea europeană de fructe de pâine (breadfruit) s-a dublat în 2024, iar în 2025 se va tripla/ Fiecare fruct de pâine cântărește 1,6 kg-3 kg, iar fiecare copac produce în jur de 200-500 de fructe pe an/ Fructul are textura pâinii proaspăt coapte și un gust asemănător cartofului 20 decembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii 1320 vizualizări
Omlete în formă de brioșe cu ardei gras, fasole neagră și brânză/Micul dejun nu a fost niciodată mai apetisant 20 decembrie Angela Sabău 0 comentarii
Cum se menține în formă Jennifer Aniston / Antrenamentul simplu care o ajută să arate mai bine ca niciodată, la 55 de ani, recomandat de antrenorul actriței (VIDEO) 19 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 2269 vizualizări
Totul despre jambonul francez. Cum se prepară, cum se consumă și care e diferența cu jamon serrano spaniol sau prosciutto italian 19 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii 1726 vizualizări
Vast trafic de moluşte pescuit într-o zonă contaminată descoperit în Portugalia, Franţa şi Spania / Organizații criminale vindeau moluștele cu doar un euro pe kilogram 19 decembrie Redacția 0 comentarii