Fără miei vii din Sibiu pe piața din Italia, cu ocazia Paștelui: animalele sunt abatorizate și vândute în carcasă, ca urmare a unor măsuri sanitare veterinare 12 aprilie Filip Constantin 0 comentarii
Drobul de miel, preparatul vedetă pentru masa de Paște/ Cum să îți iasă perfect | Rețetele Juanitei 12 aprilie Ioana Costescu 0 comentarii
Ceva dulce | Desertul cu care îți impresionezi oaspeții de Florii: Pavlova cu cremă de lămâie și fructe de primăvară 12 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii
O incursiune în lumea înlocuitorilor de cafea de-a lungul timpului. Surogatele oferă dintotdeauna o senzație de plăcere asemănătoare, dar nu conțin cofeină și pot fi consumați complementar cu cafeaua 12 aprilie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | Mâncăruri neobișnuite în cel mai mare supermarket asiatic din Catalonia / Meduză, pachețele de alge cu variate umpluturi, iască sau fructe de durian și alte preparate care sună destul de ciudat pentru consumatorii europeni 12 aprilie Ioana Costescu 0 comentarii
Alimentul pe care ar trebui să-l limitezi, pentru a reduce riscul de colesterol mărit/ Nutriționiștii sunt de acord că este timpul să renunți la orice formă de carne procesată, dacă vrei să te menții sănătos 12 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Mic dejun în stil mediteraneean: Lipie umplută cu ou, avocado și legume proaspete – gata în 10 minute 12 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Nutriționista unui club de fotbal dezvăluie secretele dietei sportivilor / Carnea slabă, ciocolata neagră, sucul de cireșe acrișoare, avocado, bananele sau sucul de roșii sunt benefice pentru sănătatea bărbaților 11 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Parcela agricolă din oraș, o posibilă soluție „verde” la crizele moderne? „Se vorbește despre agricultura urbană ca despre o revoluție, dar, de fapt, este mai mult o adaptare, o evoluție a ceva ce a existat dintotdeauna” 11 aprilie Anamaria Ionescu 0 comentarii
Pastele de vineri seara. Paste cu fasole și dovleac, un fel complet, vegetal / Cum se fierbe corect, simplu și eficient fasolea boabe 11 aprilie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cum poți construi o seră sustenabilă, care să protejeze mediul și să ofere recolte bogate? Totul începe cu planificarea corectă 11 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ce se întâmplă dacă lăsăm pachetul de mâncare la temperatura camerei toată dimineața/ În funcție de condițiile în care depozităm alimentele poate fi o problemă sau nu 11 aprilie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Pască fără aluat pornind de la rețeta celebrei tarte de la Viña/ Este cremoasă și se topește în gură/ În plus se prepară și foarte ușor 11 aprilie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO I Agricultura și alimentația au fost protagonistele ultimei etape a vizitei de stat a regelui Charles în Italia, la Ravenna 11 aprilie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Candy Bar | De la goji la ciocolată premium – Povestea Kingăi Dicoi, ciocolatier la Ingres Chocolate 11 aprilie Andreea Drăghici 0 comentarii
VIDEO | Prăpăd în livezi din cauza valului de frig și a ninsorii: Gloria Pascu (Cooperativa Rodagria): „Peste 50% din mugurii de rod sunt compromiși / Dacă tendința continuă, în 5 ani nu vom mai putea face horticultură în sudul țării” 11 aprilie Aura Alexa Ioan 1 comentarii
Idee de mic dejun: Muffins cu quinoa și fructe de pădure / Puteți înlocui fructele de pădure cu mere rase, caise uscate sau bucățele de ciocolată neagră 11 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Plan alimentar, în 5 pași, pentru reducerea grăsimii abdominale și îmbunătățirea sănătății, la menopauză / Sfatul nutriționiștilor 10 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Kombwine, o posibilă alternativă la vinurile fără alcool. Un produs inovativ analcoolic obținut din must de vin fermentat cu kombucha, creat în Italia 10 aprilie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ce plante și legume se seamănă în luna aprilie. Scurt ghid pentru grădinarii de sezon / Cu puțină grijă și planificare, primele recolte pot fi obținute chiar din luna mai 10 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO I Care sunt alimentele care accelerează metabolismul atunci când vine primăvara? Tania Fântână (nutriționist): Iată cum să îți susții organismul pentru a avea mai multă energie și vitalitate! 10 aprilie Redacția 0 comentarii
Avocado la cuptor cu ouă de prepeliță și parmezan – o cină rapidă, pe care o poți lua și la pachet/ Merge și de mic dejun sau aperitiv 10 aprilie Ioana Costescu 0 comentarii
Cum să alegi sistemul de irigație perfect pentru plantele de pe terasă sau balcon/ Există variante simple și opțiuni cu conectare la sursă permanentă de apă 10 aprilie Redacția 0 comentarii
Rețetele Juanitei | Sarmale de orez în foi de viță – o variantă de sarmale delicioase pentru ultimele zile de post 10 aprilie Redacția 0 comentarii
Puterea ghimbirului: ce este un aliment procinetic și de ce reduce balonarea abdominală/ Cum să integrezi acest tip de alimente în dieta zilnică 10 aprilie Redacția 0 comentarii
VIDEO | „Sunt corporatist, deci mănânc” | Ce poți comanda de mâncare în zona Lujerului cu un buget de 40 de lei 10 aprilie Andreea Drăghici 0 comentarii
Ce se întâmplă dacă mănânci ouă în fiecare zi? / Tania Fântână (nutriționist): „În cazul oamenilor care au o dietă și un stil de viață echilibrat, colesterolul din ouă, deși este mare, nu încarcă gras ficatul” 10 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
Dovlecei pane de post – gustare crocantă pentru mic dejun / Sunt delicioși atât calzi, cât și reci și sunt o variantă bună și pentru pachetul de la birou 10 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Dieta mediteraneană, detronată de o dietă africană tradițională? / Cercetătorii au descoperit că acest plan alimentar regional, bazat pe cereale, legume rădăcinoase și frunze, ar putea reduce riscul de cancer 9 aprilie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Carbohidrații „buni” te pot ajuta să învingi depresia / Evită mâncatul compulsiv, dulciurile și cofeina și optează pentru produse din cereale integrale, fructe, legume, pește, tofu și nuci, dacă vrei să-ți revină pofta de viață și să ții tristețea la distanță 9 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
ABC în bucătărie | Maioneză „sigură”, preparată din ouă gătite/ Dacă te temi că ouăle crude ar putea fi periculoase pentru sănătate, iată două variante de preparare a maionezei: din ouă fierte și din ouă-ochiuri 9 aprilie Ioana Costescu 0 comentarii
Bucățele de somon cu miso / O cină pe care o poți servi fără teama kilogramelor care s-ar acumula 9 aprilie Angela Sabău 0 comentarii
De ce să gătești în pungă? Nu e nevoie de ulei în exces, carnea rămâne fragedă, iar legumele își păstrează textura și culoarea / Când alegem plastic sau când putem opta pentru hârtie 9 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Restaurant chinezesc, închis după ce s-a descoperit că servea porumbei de pe stradă în loc de rață la cuptor 9 aprilie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Rețetele Juanitei | Drob vegetal – poate înlocui preparatul tradițional din organe de miel, fiind recomandat pentru cei care preferă ceva mai lejer sau pentru copii 9 aprilie Ioana Costescu 1 comentarii
VIDEO | Bogdan Lerescu, fermier: Românii sunt tot mai interesați de produsele organice și diversitatea culinară 9 aprilie Andreea Drăghici 1 comentarii
VIDEO | Dr. Florica Zaharia: „Ne-am obișnuit să punem cânepa în categoria plantelor problematice. De fapt, cânepa românească este o plantă care s-a folosit chiar și în scopuri alimentare și medicinale. Frunzele de cânepă se mâncau în salată, iar din sămânță se făcea lapte de cânepă” 9 aprilie Ruxandra Hurezean 1 comentarii
De ce trăiesc unii oameni mai mult? Răspunsul s-ar putea afla în farfurie / Tania Fântână (nutriționist): Postul intermitent, proteinele vegetale și grăsimile bune, secretele nutriționale ale longevității 9 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
4 moduri în care piperul negru te poate ajuta să slăbești / O substanță activă din piperul negru îți reduce apetitul, previne acumularea de grăsime și reglează nivelul zahărului din sânge 8 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Rețetele Juanitei | Cartofi cu șuncă gratinați, un preprat rafinat italian pe care l-am văzut pregătit într-o emisiune culinară și am dorit să-l testez 8 aprilie Redacția 0 comentarii
Rezistența afinelor la îngheț promite o recoltă neafectată de temperaturile din ultimele zile / Producător: E plantă de munte, nu cred că vor fi pagube însemnate 8 aprilie Angela Sabău 0 comentarii
Cele mai bune 7 gustări care îți dau energie după un antrenament sportiv / Fructele uscate, ouăle, clătitele proteice și mix-ul de oleaginoase sunt ideale, pentru că te ajută să-ți reface rapid energia 8 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Înghețul pune în pericol fenofazele esențiale: Pomicultorii recurg la focuri controlate pentru salvarea culturilor 8 aprilie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Ciorba cu spanac – după ce o prepari, va intra pe lista scurtă a rețetelor preferate 8 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Bogdan Lerescu: „Schimbările climatice și forța de muncă sunt marile provocări ale fermierilor” 8 aprilie Andreea Drăghici 0 comentarii
Lucian Florea, Mere de Itești, Bacău: „Ne luptăm cu vremea! / De la -8 grade, pierderile sunt de 100% / E o loterie, depinde de microclimat, de vânt, de voia Domnului” 8 aprilie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Sarmale și hormonul fericirii | Antropologul culinar Camelia Burghele: „Să lăsăm la o parte fandoselile moderne – că ne îngrășăm, că nu e bine să mâncăm nesănătos, că trebuie să ținem diete” 8 aprilie Ștefan Both 0 comentarii
Dieta din „Blue Zones”, acele regiuni unde oamenii trăiesc mai mult decât media globală / Tania Fântână (nutriționist): „Nu e vorba de perfecțiune, ci de menținerea unui echilibru zilnic al obiceiurilor noastre alimentare” 8 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
Sandwich-ul perfect pentru un mic dejun rapid și sățios / E gata în 10 minute și poate fi luat la pachet, dacă nu ai timp să mănânci acasă 8 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Oamenii de știință au identificat patru alimente care te pot ajuta să trăiești până la 100 de ani și două care contribuie la moartea prematură / Fructele, lactatele, oleaginoasele și uleiurile de măsline și de floarea-soarelui sunt considerate secretul longevității 7 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii