Cum să faci rapid un sos de roșii cu carne pentru paste. Bun și rece, ideal și pentru mâncarea la pachet

ragu, sos bolognese, sos de rosii cu carne, sos ragu bolognese, sos ragu de curcan, sos ragu de pui, sos rapid pentru paste http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-rigatoni-pasta-bolognese-sauce-image17897407

Sosul de roșii cu carne pentru paste poate fi și altfel decât clasicul ragù pentru cunoscutele spaghetti alla bolognese. Dar mai elaborat și mai savuros decât un sos de roșii rapid cu arome vegetale. Alternativa rapidă, când nu avem 3h la dispoziție sau vrem să gătim repede ca să nu se încălzească în casă prea tare: carnea de pui sau de curcan în loc de carnea de vită sunt soluția ideală.

Pentru că nu conține colagen precum carnea roșie, carnea albă este chiar contraindicată a fi gătită mult timp. Un motiv suficient pentru a o folosi într-un sos în stil ragù, dar rapid. Gata în maxim jumătate de oră. Gust și savoare asemănătoare, economie de timp și, totodată, o carne mai sănătoasă.

Ingrediente pentru 4 porții

500 g carne de pui/curcan tocată

350 ml passata di pomodoro/bulion diluat

100 ml vin alb sau roșu, merg ambele

1 ceapă

1 morcov

1 tijă de țelină

1 cățel de usturoi

ulei de măsline, sau altul

sare, piper

Procedeu

Se taie cuburi foarte mici legumele sau se dau pe răzătoare.

Într-o tigaie anti aderentă se călesc preț de 2-3 minute în câteva linguri de ulei de măsline la foc mediu.  Când au prins puțină culoare se adaugă și carnea. Trebuie puțin desfăcută pentru a nu se compacta și a se rumeni bine. Inițial poate părea o masă compactă dar se desface  ușor folosind o lingură de lemn.

Când și carnea a început să prindă culoare, se stinge cu vin și se ridică flacăra astfel încât să se evapore alcoolul.

Când nu mai avem lichid în tigaie se adaugă sosul de roșii tip passata; dacă folosim bulion, trebuie diluat până ajunge la o consistență similară. Odată cu sosul se adaugă și piperul măcinat proaspăt și sare, fără a exagera.

Se gătește la foc mic sub capac circa 20 de minute. Dacă spre final este prea dens, e suficientă puțină apă.

Se adaugă peste paste și se servește fie cald, fie rece.

Unul din avantajele acestui sos este și acela că îl putem asocia și cu paste scurte, tip fusilli. Se poate păstra la frigider timp de două zile, se poate servi și rece și se poate lua și la pachet.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *