Somon cu piure de mazăre și lămâie, o idee de prânz delicios și sănătos/ Sursă de proteine, somonul menține o rată metabolică sănătoasă și o densitate osoasă optimă

somonel Sursa foto: Pexels

Somonul este o sursă excelentă de proteine, indispensabile bunei funcționări a organismului tău. Proteinele ajută la constuirea mușchilor, oaselor și cartilajelor. De asemenea, proteinele ajută la menținerea masei musculare, atunci când ții dietă pentru a pierde în greutate și contribuie și la menținerea unei rate metabolice sănătoase și a densității osoase. Există mai multe soiuri de somon, dar toți sunt cunoscuți pentru culoarea lor roz-portocalie. Iată o rețetă de prânz delicious și sănătos, prezentată pe eatingwell.com: somon cu piure de mazăre și lămâie.

Rețeta de somon cu piure de mazăre se prepare în circa 20 de minute

Gătirea untului până când se rumenește adaugă o aromă prăjită, ceva asemănător gustului de nucă, acestei rețete ușoare de somon. În plus, somonul frecat cu condimente, după gust, capătă o savoare demnă de cel mai iscusit bucătar. Rețeta aceasta delicioasă se poate prepara în nici 20 de minute.

Ingrediente pentru somon cu piure de mazăre și lămâie (4 porții):

  • 1 kilogram de mazăre, proaspătă sau congelată
  • ¼ cană de  smântână
  • ½ linguriță coajă de lămâie
  • 3 linguri suc de lămâie
  • ¼ linguriță sare
  • ¼ linguriță de piper măcinat
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 1 ¼ de kilograme de somon cu piele, tăiat în 4 bucăți
  • 2 lingurițe de condimente (după gust)
  • 1 lingură de unt
  • 2 lingurițe frunze de cimbru proaspăt (mărunțit)
  • Felii de lămâie, pentru servire

Pasul 1

Puneți apă într-o cratiță medie și o fierbeți la foc mare. Adăugați mazărea și gătiți până se înmoaie, aproximativ 5 minute. Rezervați 1/4 cană de apă, apoi scurgeți. Combinați mazărea, apa rezervată, smântâna, coaja de lămâie, sucul de lămâie, sare și piper, într-un robot de bucătărie, până se toacă totul grosier. Amestecul se întinde pe un platou de servire.

Pasul 2

Încinge uleiul într-o tigaie mare, din fontă sau antiaderentă,  la foc mediu-mare. Puneți pe somon condimentele alese și adăugați-l în tigaie, cu pielea în sus. Gătiți, răsturnând o dată, până când se rumenește, 6 până la 7 minute în total.

Pasul 3

Aranjați somonul peste mazăre. Adăugați untul și cimbru în tigaie. Gătiți amestecând, până când untul devine maro si parfumat, aproximativ 30 de secunde. Stropiți peste somon cu zeamă de lămâie. Serviți cu felii de lămâie, dacă doriți.

Valori nutriționale (per porție):

  • 370 Calorii
  • 18 g Grăsime
  • 17 g Carbohidrați
  • 35 g Proteină

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *