Roberto Bosquet, cunoscut sub numele de Chef Bosquet, propune un smoothie răcoros din pulpă de mango, ca ingredient principal, cu adaos de skyr, un iaurt tradițional din Islanda. Skyrul este o sursă de proteine și este important în această rețetă de smoothie, care se prepară rapid, potrivit unui articol publicat de abc.es.
Ingredientele pentru smoothie de mango sunt:
un fruct de Mango întreg
skyr (desert lactat bogat în proteine) 120 grame
pudră de ghimbir, o linguriță
lapte integral sau lapte de origine vegetală 250 de grame
2 cuburi de gheață
Mod de preparare:
Mai întâi curățați fructul de mango și îl tăiați în cubulețe, pe care le puneți apoi în blender, împreună cu cele două cuburi de gheață, cu laptele și cu cele 120 de grame de skyr.
Adăugați și o linguriță de ghimbir înainte de amestecare.
Mixați până obțineți o textură cât mai fină, o turnați în pahar și, gata, e numai bună de savurat!
Această rețetă poate fi, de asemenea, preparată împreună cu copiii, deoarece aceștia se vor bucura să se implice și, de asemenea, vor mânca sănătos. Este ideea propusă de soția lui Chef Bosquet, Laura Álvarez (pe Instagram @lapediatralaura), în cartea ei ‘Gata, setează… Hum!’ în care, pe lângă faptul că oferă sfaturi sănătoase pentru mesele copiilor, oferă rețete distractive și delicioase concepute de Chef Bosquet.
Mango, care este produs mai ales in India, Mexic, Pakistan si Thailanda, este un fruct sățios și conține minerale, vitamine din grupa A și B, în special acid folic, si un minim de vitamina C, cu caroten și aport foarte bun de fibre. Prin urmare, este un fruct plin de beneficii care are și o aromă rafinată.