Din dorința de a diversifica gustul salatelor, pe lângă tradiționala salată verde poți adăuga și fructe, potrivit allrecipes.com. Această combinație va da salatei tale un gust unic.
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gătire: 5 minute
Timp total: 20 minute
Porții: 6
Ingrediente pentru 6 porții de salată verde cu fructe
- 1 linguriță zahăr alb
- 1 lingură apă
- ½ cană migdale tăiate subțire (blanșate)
- 1 căpățână de salată verde (tip leaf lettuce) – spălată, uscată și ruptă în bucăți mici
- 1 căpățână de salată romaine – spălată, uscată și ruptă în bucăți mici
- 2 banane/căpșuni, curățate și tăiate felii
- 1 avocado – curățat de sâmbure, decojit și tăiat cubulețe
- 2 conserve (a câte 310g) de mandarine – scurse
- 1 ceapă roșie, tăiată subțire
Pentru dressing

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- 1 cană ulei vegetal
- ½ cană miere
- 1 linguriță sare
- ⅓ cană oțet alb distilat
- 1 linguriță muștar uscat
- ½ linguriță semințe de mac
Mod de preparare al salatei verzi cu fructe
- Într-o tigaie, amestecă apa cu zahărul, la foc mediu. Adaugă migdalele, amestecă pentru a le acoperi bine și gătește-le până devin maronii. Ia vasul de pe foc.
- Într-un bol mare, combină ușor migdalele, salatele, avocado, mandarinele și ceapa roșie. Apoi lasă amestecul deoparte.
- Într-un bol mic, bate bine ingredientele pentru dressing: uleiul, mierea, sarea, oțetul, muștarul și semințele de mac.
- Toarnă dressingul peste salată și amestecă ușor, pentru a o acoperi uniform.
Valori nutriționale (per porție), pentru salata verde cu fructe
- Calorii: 628
- Grăsimi: 48g
- Carbohidrați: 52g
- Proteine: 5g