Salată verde cu fructe, un preparat cu gust unic și plin de vitamine/ Dieta mediteraneeană folosește adesea fructele în salate

salata verde cu fructe BUN Sursa foto: Pexels

Din dorința de a diversifica gustul salatelor, pe lângă tradiționala salată verde poți adăuga și fructe, potrivit allrecipes.com. Această combinație va da salatei tale un gust unic.

Timp de preparare: 15 minute
Timp de gătire: 5 minute
Timp total: 20 minute
Porții: 6

Ingrediente pentru 6 porții de salată verde cu fructe

  • 1 linguriță zahăr alb
  • 1 lingură apă
  • ½ cană migdale tăiate subțire (blanșate)
  • 1 căpățână de salată verde (tip leaf lettuce) – spălată, uscată și ruptă în bucăți mici
  • 1 căpățână de salată romaine – spălată, uscată și ruptă în bucăți mici
  • 2 banane/căpșuni, curățate și tăiate felii
  • 1 avocado – curățat de sâmbure, decojit și tăiat cubulețe
  • 2 conserve (a câte 310g) de mandarine – scurse
  • 1 ceapă roșie, tăiată subțire

Pentru dressing

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

  • 1 cană ulei vegetal
  • ½ cană miere
  • 1 linguriță sare
  • ⅓ cană oțet alb distilat
  • 1 linguriță muștar uscat
  • ½ linguriță semințe de mac

Mod de preparare al salatei verzi cu fructe

  • Într-o tigaie, amestecă apa cu zahărul, la foc mediu. Adaugă migdalele, amestecă pentru a le acoperi bine și gătește-le până devin maronii. Ia vasul de pe foc.
  • Într-un bol mare, combină ușor migdalele, salatele, avocado, mandarinele și ceapa roșie. Apoi lasă amestecul deoparte.
  • Într-un bol mic, bate bine ingredientele pentru dressing: uleiul, mierea, sarea, oțetul, muștarul și semințele de mac.
  • Toarnă dressingul peste salată și amestecă ușor, pentru a o acoperi uniform.

Valori nutriționale (per porție), pentru salata verde cu fructe

  • Calorii: 628
  • Grăsimi: 48g
  • Carbohidrați: 52g
  • Proteine: 5g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *