Salata de ton a lui Matthew McConaughey, virală pe rețelele sociale/Cei care au încercat-o spun că e absolut grozavă

Salata de ton, rețeta celebră a actorului Mattehw McConaughey Foto: Today

Matthew McConaughey este unul dintre cei mai cunoscuți actori de la Hollywood, însă acum nu pentru vreun rol este în atenția publicului, ci pentru salata de ton care a devenit virală în mediul online.

Este vorba despre propria lui „salată badass de ton,” care conține maioneză, lămâie, oțet, wasabi, nectar de agave, murături, jalapeños crocanți, măr, ceapă roșie, mazăre verde și porumb.

Darlene Schrijver, de la The Salad Lab, a postat un videoclip despre cum se prepară această variantă neconvențională, iar acesta a devenit viral pe Instagram și TikTok, acumulând peste 7 milioane de vizualizări. Ea și comentează, de altfel, despre această rețetă. După ce a dat o raită prin magazine pentru a cumpăra ingredientele, a postat un filmuleț în care prepară celebra lui salată.

Vezi detalii

De asemenea, ea a făcut câteva mici substituții. „Folosesc eșalotă în loc de ceapă roșie și puțin suc de murături în loc de oțet. Sugerez să amesteci dressingul separat, astfel încât wasabi-ul să se distribuie uniform, fără să „maltratezi” tonul. Pare o grămadă de ingrediente adăugate peste un biet file de pește, dar după ce am gustat, m-am întors și am mai adăugat lămâie, suc de murături, chipsuri de jalapeño, castraveți murați cu mărar și, mai ales, mai mult wasabi”, a mai precizat ea. Apoi a detaliat că a început cu aproximativ un sfert de linguriță, dar a ajuns să pună o linguriță întreagă.

Rezultatul final este pur și simplu spectaculos. „Este neconvențională, fără îndoială, dar atinge toate notele potrivite. Crocanța mărului și a jalapeños prăjiți, dulceața nectarului de agave, savoarea intensă a castraveților murați – toate se îmbină perfect. Nu eram deloc sigură în privința porumbului, dar trebuie să recunosc că funcționează. Mi-era teamă că wasabi-ul va domina, dar de fapt reușește să aducă totul în armonie… aproape. Singura mea plângere este că, ocazional, mazărea verde iese în evidență mai mult decât mi-aș dori. Dacă nu o iubești, o poți omite sau înlocui cu țelină, fără a altera farmecul fundamental al rețetei”, mai spune nutriționista.

Mai mult, ea arată că, deși a fost delicioasă imediat după preparare, după câteva ore de răcire a devenit spectaculoasă.

Ingrediente:

  • 1/2 cană maioneză (sau după gust)
  • 2 lingurițe oțet de vin alb
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 2 lingurițe pastă de wasabi
  • 2 lingurițe dressing pentru salată
  • 3 linguri ceapă roșie tocată mărunt
  • 3 linguri castraveți murați tocați mărunt
  • 1/3 cană chipsuri jalapeño crocanți
  • 1/4 cană măr tocat
  • 1/2 cană boabe de porumb proaspete
  • 1/2 cană mazăre congelată
  • 280 g de ton în ulei de măsline, scurs (conservă)

Cum procedăm:

Amestecați maioneza împreună cu oțetul, sucul de lămâie, wasabi și dressingul pentru salată într-un castron mediu până se combină. Adăugați ceapa, murăturile, chipsurile jalapeño, măr, porumb și mazăre și amestecați, recomandp Allrecipes.

Încorporați tonul până se combină bine. Dacă doriți, mai adăugați maioneză.

Se servește imediat sau se da la frigider până este gata de servire.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *