Salată Caesar cu sos de anșoa/Rețeta care îi asigură savoarea pentru care este cunoscut acest preparat

Salată Caesar, rețetă Foto: Dreamstime

Dressingul pentru această salată Caesar este cu pastă de anșoa, care adaugă acea aromă savuroasă caracteristică salatei Caesar, pentru care este cunoscută, notează Eating Well. Orice rest de pastă de anșoa poate fi folosit pentru a îmbunătăți vinegretele, dip-urile sau sosurile. Puteți folosi anșoa întregi, dacă preferați, dar va trebui să le amestecați sau să le zdrobiți bine cu partea plată a unui cuțit de bucătărie, înainte de a le adăuga la dressing.

Ingrediente

  • 1 1/2 lingurițe de muștar Dijon, împărțite
  • 1 linguriță de usturoi ras, împărțită
  • 1/4 linguriță piper măcinat, împărțit
  • 220 grame de fileuri de pui
  • 4 linguri de ulei de măsline extravirgin, împărțite
  • 1/2 cană de iaurt simplu din lapte integral strecurat (în stil grecesc)
  • 5 linguri de parmezan ras, împărțite
  • 1 linguriță de sos Worcestershire cu conținut scăzut de sodiu
  • 1/2 linguriță pastă de anșoa
  • 1/4 linguriță suc de lămâie
  • 4 căni de salată romană tăiată
  • 1/2 cană de crutoane asezonate Caesar

Indicații

Se amestecă 1 linguriță de muștar, 1/2 linguriță de usturoi și 1/8 linguriță de piper într-un castron mediu până se combină. Se adaugă puiul; se amestecă până se acoperă uniform.

Încălziți 1 lingură de ulei într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu-mare. Adăugați puiul și gătiți, întorcându-l o dată, până când devine auriu, între 6 și 9 minute. Se transferă pe o placă de tăiat și se lasă să se odihnească timp de 5 minute înainte de a fi feliat.

Între timp, se amestecă iaurtul, 3 linguri de parmezan, Worcestershire, pasta de anșoa, sucul de lămâie și restul de 3 linguri de ulei, 1/2 linguriță de muștar, 1/2 linguriță de usturoi și 1/8 linguriță de piper într-un bol mare până devin cremoase. Se adaugă salata și se amestecă până când este bine acoperită.

Se împarte salata între 2 farfurii. Acoperiți fiecare cu crutoane și pui feliat; presărați cu cele 2 linguri de parmezan rămase.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *