Această rețetă de supă „picadillo” tradițională andaluză este felul cu care spaniolii din sud încep cinele de Crăciun, dar, fiind un preparat atât de simplu, ieftin și gustos, este perfect pentru orice zi din an și mie îmi place să o prepar ocazional ca variantă la supa noastră clasică, după rețeta bunicii.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Numele felului de mâncare vine de la „bucățelele” pe care le conține, toate tăiate foarte mărunt. În mod obișnuit se folosesc tăieturi din carne de pui, bucățele de șuncă, ou fiert și fidea, deși în funcție de zona din Andaluzia unde se pregătește, se pot găsi și bucățele de morcov, orez fiert sau alte ingrediente, servite fie în supă, fie separat, astfel încât fiecare să și le poată adăuga după gust.
Ingrediente
1 carcasă de pui
1 pulpă superioară sau 1 piept de pui
1 os de vită (eu nu am pus)
1 os de jamon
2 morcovi
1 ceapă sau 1 praz
2 ouă
Pătrunjel proaspăt
Fidea fină
Sare, piper.
Eu am pus și un păstârnac.
Cum se face supa de pui
Spălăm și curățăm legumele. Le punem într-o oală mare, adăugând și carcasele și bucățile de pui, osul de jamon (dacă nu aveți nu puneți) cu sare și piper.
Când începe să fiarbă, îndepărtăm spuma și impuritățile care se ridică la suprafață și, după cincisprezece minute, reducem focul la minim, lăsând să fiarbă încet încă o oră. După ce supa este gata, o strecurăm. Aducem din nou la punctul de fierbere și
Scoatem carnea de pui de pe oase și o mărunțim. La fel și morcovii și păstârnacul (dacă vreți să le păstrați în supă).
Fierbem două ouă tari, pe care le răcim, le curățăm și le tocăm, păstrându-le alături de cubulețele de pui. Tăiem și câteva felii de jamon (prosciutto sau șuncă) în cubulețe.

Ajustăm supa cu sare și piper, dacă e nevoie, și servim în farfurii adânci, adăugând în supă bucățelele de legume, ouă, jamon.
Poftă bună!
Citește și
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 27 aprilie – 4 mai