Rețetele Juanitei | Salată de morcovi copți, ceapă și fasole cu sos de muștar/ Se prepară rapid, poți coace legumele fie în friteuză fie în cuptor

salata morcovi, retete, retetele Juanitei Foto: G4Food

Morcovul este o legumă versatilă, ideală pentru numeroase rețete, atât dulci, cât și sărate. În acelați timp, orice rețetă care include legume coapte e gustoasă și nutritivă. Iar dressingul îi dă o savoare aparte.

Îmbinăm în aceeași farfurie, legume coapte aromate și dulci, fasole cremoasă și aciditatea muștarului. Dacă dorim și ceva crocant putem pune semințe prăjite sau bacon rumenit.

Ingrediente pentru salata de morcovi cu fasole

Pentru legume la cuptor:

  • Morcovi

  • 1 ceapă

  • Un strop de ulei de măsline extravirgin

  • Sare și piper după gust

Pentru dressing:

  • 1 iaurt grecesc

  • Sucul de la o jumătate de lămâie

  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin

  • 1 linguriță muștar (preferabil Dijon)

  • Un praf de sare, piper.

Pentru salată:

  • 400 de gr de fasole fiartă (un borcan mare de fasole gata fiartă)

  • Pătrunjel

  • Opțional: Semințe de dovleac, floarea soarelui sau susan ori câteva felii subțiri de bacon

Preparare

Preîncălzește cuptorul la 180 ºC. Curăță morcovii, spală-i și taie-i rondele mari, la fel și taie ceapa care trebuie secționată în felii lungi. Pune-le într-o tavă, asezonează cu sare, piper și puțin ulei. Coace-le timp de 40–45 de minute până devin moi și caramelizate.

Adaugă toate ingredientele pentru dressing într-un borcan sau bol și amestecă-le bine.

Combină legumele coapte cu fasolea, pătrunjelul tocat și opționnal, semințele sau baconul pe care în prealabil l-ai prăjit și tocat mărunt. Toarnă dressingul deasupra și amestecă din nou.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *