Rețetele Juanitei. Quesadilla, fast food de origine mexicană

quesadilla, retete, retetele Juanitei, foodlife, calatorii culinare, Mexic, spania

Quesadilla, după cum îi sună și numele, este un preparat latino. Mexican la origine, s-a răspândit mult în restul lumii hispanice, evident și în Spania continentală. Cum a intrat rapid și în lista de fast food, multă lume iubește și mănâncă quesadilla.

Istoria quesadilla merge până la cucerirea Lumii Noi de către spanioli

Quesadilla își are originea în perioada cuceririi Americii de către spanioli. Invadatorii au interacționat cu indigenii în timp ce avansau pe teritoriul mexican. Le-au observat obiceiurile și tradițiile cu un amestec de curiozitate și dezgust față de religia și ritualurile care li se păreau înfricoșătoare.

Cu toate acestea, mâncarea indigenă a fost bine primită datorită varietății și a utilizării diverselor ierburi și fructe. Au fost surprinși de fastul și opulența banchetelor lui Montezuma, așa cum a fost consemnat în cronicile și relatările lor, în special cele ale lui Bernal Díaz del Castillo și Hernán Cortés.

Dar adevăratul șoc și amestec cultural a venit odată cu căderea Tenochtitlan (Mexic), când spaniolii, euforici după recenta victorie, au sărbătorit prin organizarea unui banchet, unde au băut vin și au creat primii tacos de carnitas, combinând tortilla cu carne de porc din cauza lipsei de pâine. De atunci, schimburile și amestecurile culturale au dus la mai multe combinații.

Salvador Novo subliniază în cartea sa Cocina Mexicana că au început să combine alimentele, precum smântâna cu sosurile, dând naștere enchiladelor, fasolea cu brânza și smântâna, untura folosită pentru prepararea tamalelor, ardeii umpluți și quesadillas care au apărut prin combinarea brânzei cu celelalte ingrediente.

Ce este quesadilla și prin ce se deosebește de tacos

În esență, quesadilla este o lipie îndoită sau două lipii (tortillas) umplute cu diverse ingrediente și brânză. Brînza practic se topește în cursul procesului de coacere și este elementul care ține umplutura legată.

Dacă un are brânză și tortilla trebuie îndoită pentru ca elementele din interior să un curgă, e tacos.

Poți pune în interior cam orice vrei și brânză. Eu vă propun o quesadilla cu cârnați chorizo, omletă și brânză de 4 feluri. E bună la micul dejun, dar poate constitui și o cină rapidă.

Ingrediente pentru o persoană

O tortilla, ideal de porumb, eu de exemplu, n-am gasit, am luat obișnuită

2 ouă

Câteva feliuțe de cârnat gras (chorizo sau altceva, ce aveți)

O mână de brînză rasă (din cea pentru gratinat, care se topește).

Preparare

Se pun cârnații feliați în tigaie, fără ulei. Vor lăsa ei, prin prăjire, grăsimea necesară. Se prăjesc pe ambele părți. Între timp se bat ouăle, ca pentru omletă. Se pun sare, piper, ceva chilli, dacă vă place iute.

Când cârnații sunt gata se toarnă ouăle și deasupra se pune tortilla. După un minut, se întoarce cu totul. Acum veți avea tortilla în tigaie și omleta deasupra. Se îndoaie în două și se mai ține un minut pe ambele părți.

Oul trebui să fie gătit, dar cremos, brânza să se întindă.

O tăiem în două și o servim imediat. Merge simplă sau cu sosuri, de tomate, iuți, un guacamole, smântână, iaurt. Ce vă place. Mie îmi place cu o salată de roșii, castraveți și ceapă dulce.

Poftă bună!

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *