Fasolea verde este una dintre cele mai bune și mai hrănitoare mâncări. Mai ales când legumele sunt proaspete și verzi, iar modalitatea de preparare sănătoasă, la abur, blanșată.
Ingrediente
O mână generoasă de fasole verde proaspătă
O legătură de usturoi verde
O ceapă sau o legătură de ceapă verde
O roșie coaptă sau bulion, câteva linguri
Câteva linguri de ulei de măsline extravirgin
Sare, piper, boia dulce, pătrunjel verde.
Preparare mâncărică de păstăi
În primul rând ne asigurăm când cumpărăm fasolea că nu are ațe. Îi eliminam capetele (și ațele dacă are), iar dacă e fasole lată o tăiem subțire.
O fierbem la abur, într-un aparat specializat sau în oala sub presiune, punem apă pe fund, un grilaj desupra apei și fasolea pe grilaj. Închidem oala etanș și fierbem cinci minute. Apoi punem fasolea în apă rece cu gheață. La fel procedăm dacă vrem doar să o blanșam, o scufundăm 5 minute în apă care fierbe și apoi în apa rece cu gheață. Astfel fasolea va rămâne al dente, crocantă.
Curățăm, spălăm și tocăm mărunt ceapa, usturoiul și pătrunjelul. Călim ceapa în uleiul de măsline încins, punem și usturoiul tocat, apoi roșiile și când totul este aproape gata, adăugăm fasolea sare, piper și boia dulce și mai fierbem 5 minute. Înainte de a închide focul punem pătrunjelul tocat.
Poftă bună!