Dacă ai prin frigider fructe congelate e momentul de o înghețată naturală și cu mai puține calorii.
Îți trebuie următoarele ingrediente:
- 200 de grame de fructe congelate,
- 100 de grame de frișcă pentru bătut,
- 50 de grame de zahăr,
- o lingură de alcool (votcă, rom, coniac).
Și musai un blender puternic.
Dacă ai fructe proaspete, le tai în bucăți și le congelezi câteva ore sau peste noapte. Să fie și bucăți de banană printre ele. Banana dă cremozitate amestecului.
Se aruncă în blender, se adaugă frișca foarte rece, zahărul și lingura de alcool. Se pasează bine, la viteza maximă, până rezultă o cremă omogenă înghețată.
Cam asta e tot. Poți omite zahărul, dacă fructele sunt dulci sau îl poți înlocui cu sirop de agave sau miere. Sau îndulcitor desigur. Alcoolul împiedică formarea cristalelor de gheață.
Servește înghețata imediat, iar dacă mai rămâne, pune-o în congelator.
Poftă bună!