Rețetele Juanitei | Cocktail de creveți, considerat un preparat „de modă veche”, poate fi reinterpretat pentru a obține o gustare irezistibilă, cu ingrediente de bună calitate

cocktail cu creveti Foto: G4Food

Ingrediente

cocktail de creveti
Foto: G4Food

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Sos rose făcut în casă din 5-6 linguri de maioneză, 2 lingurițe de kétchup, suc de portocale, puțin cognac și jumătate de linguriță de muștar Dijon.

200 de gr de creveți decorticați și gătiți

1 salată eisberg sau romană (opțional)

1 măr

1 avocado

Câteva fire de coriandru

Prepararea cocktail-ului de creveți

Curăță creveții deja gătiți. Toacă mărunt coriandrul. Prepară maioneza, vezi aici cum, în video-ul atașat.

Spală și separă frunzele exterioare ale salatei, alegele pe cele mai mari, pentru prezentare. Spală-le și usucă-le bine. Păstrează-le deoparte.

Pe un tocător, taie frunzele de salată în fâșii subțiri.

Taie mărul. Taie mărul în jumătate, apoi în sferturi, și scoate semințele. Taie-l în cubulețe mici. Dacă preferi, poți să-l cureți de coajă.

Pregătește avocado-ul. Taie avocado-ul în jumătate și scoate sâmburele. Cu un cuțit, taie pulpa în cubulețe mici.

Taie creveții și păstrează câțiva întregi pentru decor.

Într-un bol, amestecă toate ingredientele tocate împreună cu coriandrul. Potrivește de sare și piper.

Prepararea sosului rose

Amestecă maioneza cu kechup-ul. Adaugă sucul de portocale și brandy-ul

Montarea salatei

Amestecă sosul rose cu restul ingredientelor tocate; amestecul trebuie să fie suculent. Răcește bine timp de o oră.

Umple frunzele de salată. Cu ajutorul unei linguri, umple frunzele de salată pe care le-ai păstrat, folosindu-le ca boluri. Așează-le pe un platou.

Eu salată n-am pus că nu am avut, dar am adăugat puțină ceapă verde. Se poate servi și direct pe farfurie sau în cupe.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *