Ingrediente

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Sos rose făcut în casă din 5-6 linguri de maioneză, 2 lingurițe de kétchup, suc de portocale, puțin cognac și jumătate de linguriță de muștar Dijon.
200 de gr de creveți decorticați și gătiți
1 salată eisberg sau romană (opțional)
1 măr
1 avocado
Câteva fire de coriandru
Prepararea cocktail-ului de creveți
Curăță creveții deja gătiți. Toacă mărunt coriandrul. Prepară maioneza, vezi aici cum, în video-ul atașat.
Spală și separă frunzele exterioare ale salatei, alegele pe cele mai mari, pentru prezentare. Spală-le și usucă-le bine. Păstrează-le deoparte.
Pe un tocător, taie frunzele de salată în fâșii subțiri.
Taie mărul. Taie mărul în jumătate, apoi în sferturi, și scoate semințele. Taie-l în cubulețe mici. Dacă preferi, poți să-l cureți de coajă.
Pregătește avocado-ul. Taie avocado-ul în jumătate și scoate sâmburele. Cu un cuțit, taie pulpa în cubulețe mici.
Taie creveții și păstrează câțiva întregi pentru decor.
Într-un bol, amestecă toate ingredientele tocate împreună cu coriandrul. Potrivește de sare și piper.
Prepararea sosului rose
Amestecă maioneza cu kechup-ul. Adaugă sucul de portocale și brandy-ul
Montarea salatei
Amestecă sosul rose cu restul ingredientelor tocate; amestecul trebuie să fie suculent. Răcește bine timp de o oră.
Umple frunzele de salată. Cu ajutorul unei linguri, umple frunzele de salată pe care le-ai păstrat, folosindu-le ca boluri. Așează-le pe un platou.
Eu salată n-am pus că nu am avut, dar am adăugat puțină ceapă verde. Se poate servi și direct pe farfurie sau în cupe.
Poftă bună!