Proiectul G4Food: după un an de la lansare, publicația on line dedicată domeniului agroalimentar pune sub ochii cititorilor o gamă variată de produse: rubrici, de la Agricultura în schimbare la Dialoguri pe toate gusturile și Chef fără secrete, știri, analize, opinii, rețete / Un spectacol al informațiilor despre mâncarea noastră cea de toate zilele

g4food, agricultura, stiri, analize foto G4Food

Publicația on line G4Food, dedicată domeniului agroalimentar din România și de pretutindeni, aniversează un an de la lansare. Indiscutabil, site-ul a ajuns să ocupe, în acest interval, un loc convingător, vizibil, în peisajul presei de profil din România

Zi de zi, jurnaliștii publică zeci de articole ( de departe, cel mai mare număr de articole publicate de un site cu tematică agroalimentară din România ), ale căror subiecte acoperă tot lanțul alimentar, de la fermă la furculiță, ca să invoc numele unei strategii a Comisiei Europene. 

Un veritabil spectacol al informațiilor despre mâncarea noastră cea de toate zilele. Sloganul site-ului este unul simplu, dar elocvent: ”Știm ce mâncăm”.

Scopul major al G4Food este acesta: să contribuie la cunoașterea ( origine, compoziție, comercializare, etc. ) alimentelor, aș zice la fel de importantă ca alimentele în sine. 

Pentru asta, echipa site-ului a optat pentru o formulă de diversificare a ofertei editoriale, fiindcă și oferta de alimente, incluzând, firește, și background-ul producerii acestora, este diversă. Uluitor de diversă, aș zice. 

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Pe parcurs, G4Food a conceput și a scos pe piață mai multe rubrici, din care enumăr: Dialoguri pe toate gusturile, Agricultura în schimbare, Candy Bar, Connaisseur fără ifose, Chef fără secrete, toate oferind o abundență de teme, subiecte și informații.

G4Food publică săptămânal și Analiza Industriei Porcului, realizată de Dr. Abraham. Este, în opinia mea, cea mai bună analiză din presa românească, pe această temă.

Site-ul oferă și rubrici de sezon: Porcul în bucate ( cu ocazia Crăciunului ), Oul și găina ( în perioada premergătoare Paștelui ).

La capătul celălalt al lanțului alimentar, adică în bucătărie, ne așteaptă Rețetele Juanitei, care combină în mod apetisant ( o rețetă este simultan și o investiție stilistică ) elementele tradiției cu inovațiile de ultimă oră. Iar pentru o hrănire adecvată, după reguli de nutriție verificate, avem la dispoziție sfaturile Taniei Fântână. 

Toată lumea, de la ministrul Agriculturii până la simplul consumator pasionat de gătit, poate găsi ceva interesant în ”meniul G4Food”. 

Firește, și cititorii ahtiați după informații cu caracter general își pot astâmpăra pofta pe acest site: sunt publicate frecvent analize despre marile fluxuri comerciale, despre deciziile instituțiilor de la București și de la Bruxelles ( vezi rubrica Agribusiness ), despre programele de control privind reziduurile de pesticide, despre cheltuirea banilor publici pentru agricultură, despre schimbările climatice, despre ideile de dezvoltare ale fermierilor ( vezi rubrica Fermier cu valoare adăugată ), despre tezele propagandistice anti-europene vehiculate pe seama agriculturii și industriei alimentare.

La G4Food, masa e mereu plină cu informații. Poftă bună!

Citește și VIDEO | Conferința „Un an de G4Food”: Soluții pentru o alimentație sănătoasă în rândul elevilor și al tinerilor: „Trebuie să vedem ce se întâmplă în realitate acolo unde avem programe pe hârtie”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *