Prânzul de duminică/ Fajitas la airfryer – legume și carne preparate în 30 de minute, toate odată/ Rețetele Juanitei

fajitas Foto: G4Food

Pregătirea prânzului de duminică ar trebui să-ți ocupe cât mai puțin timp, doar e ziua ta liberă și ai dori să o petreci odihnindu-te, nu gătind. Așa că vom prepara mai repede decât crezi, niște fajitas de curcan (sau de orice alt fel de carne), în doar jumătate de oră, cu ajutorul airfryer-ului. Dacă mai rămân și pentru luni, sunt bune de luat la pachet la birou.

Ingrediente

fajitas
Foto: G4Food

500 de gr de carne (eu am pus de curcan)

1 ardei roșu

Jumătate de ardei galben

Jumătate de ardei verde

1 ceapă

Condimente (piper, sare, coriandru pulbere, boia dulce, iute, chimion, usturoi și ceapă uscată)

Puțină coajă de lămâie sau lime

Câteva linguri de ulei de măsline extra virgin

Lipii tortilla.

Preparare fajitas

fajitas
Foto: G4Food

Tăiem carnea în bucățele sau fâșii. Ardeii și ceapa le spălăm, le curățăm, le tăiem fășii lungi.

Amestecăm condimentele. Punem carnea și legumele în airfryer, turnăm condimentele și câteva linguri de ulei (2-3) deasupra, amestecăm bine totul.

Programăm airfryer-ul la 180 de grade și lăsăm pentru 30 de minute la gătit, făcând o pauză la fiecare 10 minute și amestecând conținutul. Dacă vi se pare că nu este suficient de gătită carnea, mai puneți încă 10 min la final.

Montarea fajitas

Ungem o lipie cu ketchup, smântănă și sos de guacamole și peste punem 2 linguri de carne cu legume. Împachetăm introducând în interior marginile pentru ca să nu iasă conținutul atunci când tăiem sau mușcăm.

Puteți adăuga lângă și un sos – salată pico de gallo sau o salată de roșii cu ceapă și coriandru verde.

Poftă bună!

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *