Pregătirea prânzului de duminică ar trebui să-ți ocupe cât mai puțin timp, doar e ziua ta liberă și ai dori să o petreci odihnindu-te, nu gătind. Așa că vom prepara mai repede decât crezi, niște fajitas de curcan (sau de orice alt fel de carne), în doar jumătate de oră, cu ajutorul airfryer-ului. Dacă mai rămân și pentru luni, sunt bune de luat la pachet la birou.
Ingrediente
500 de gr de carne (eu am pus de curcan)
1 ardei roșu
Jumătate de ardei galben
Jumătate de ardei verde
1 ceapă
Condimente (piper, sare, coriandru pulbere, boia dulce, iute, chimion, usturoi și ceapă uscată)
Puțină coajă de lămâie sau lime
Câteva linguri de ulei de măsline extra virgin
Lipii tortilla.
Preparare fajitas
Tăiem carnea în bucățele sau fâșii. Ardeii și ceapa le spălăm, le curățăm, le tăiem fășii lungi.
Amestecăm condimentele. Punem carnea și legumele în airfryer, turnăm condimentele și câteva linguri de ulei (2-3) deasupra, amestecăm bine totul.
Programăm airfryer-ul la 180 de grade și lăsăm pentru 30 de minute la gătit, făcând o pauză la fiecare 10 minute și amestecând conținutul. Dacă vi se pare că nu este suficient de gătită carnea, mai puneți încă 10 min la final.
Montarea fajitas
Ungem o lipie cu ketchup, smântănă și sos de guacamole și peste punem 2 linguri de carne cu legume. Împachetăm introducând în interior marginile pentru ca să nu iasă conținutul atunci când tăiem sau mușcăm.
Puteți adăuga lângă și un sos – salată pico de gallo sau o salată de roșii cu ceapă și coriandru verde.
Poftă bună!
acuma nu mai ii spunem cuptor?