Plăcintă rapidă cu piersici (fructe de sezon) și foi subțiri din magazin/ Desert ușor de făcut, cu arome de primăvară

Placinta cu piersici se pregateste repede si umple casa de arome de fructe Foto: G4Food

Pentru weekend merge și un desert, așa de răsfăț. Și cum deja fructele de primăvară încep să-și facă loc în piețe și pe rafturile magazinelor, ar fi minunat să le utilizăm. Dacă prețul lor vi se pare încă prohibitiv, puteți folosi și fructe din compot.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Ingrediente

1 kg fructe (eu am pus 6 piersici, 5 caise și câteva căpșuni)

Un pachet de foi de plăcintă subțiri (400 g)

5-6 ouă (în funcție de mărime)

120 de gr de zahăr sau sirop de agave (vezi aici cum echivalezi cantitățile)

500 de gr de iaurt cu minim 3,5% grăsime, ideal din cel grecesc

10 gr de zahăr vanilat

Coajă rasă de la o lămâie bio

Un praf de sare

30 de gr de unt topit și răcit sau ulei.

Preparare plăcintă

Spălați bine fructele. Feliați piersicile în felii de frosimea unui deget.

Într-un castron puneți ouăle, sarea, zahărul, coaja rasă de lămâie și amestecați energic cu un tel sau un mixer. Adăugați iaurtul apoi omogenizați.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și puneți o hârtie de copt într-o tavă unsă cu unt sau ulei. Ungeți cu unt topit o foaie de plăcintă. Așezați felii de piersici din loc în loc, apoi strângeți foaia de plăcintă ca o armonică și așezați-o în tavă. Procedați la fel cu toate foile de plăcintă și toate feliile de fructe.
Turnați desupra amestecul de ouă și iaurt.
Placinta se pregateste repede si umple casa de arome de fructe
Foto: G4Food
Dați tava la cuptor pentru 40-45 de minute până când plăcinta este coaptă și frumos rumenită deasupra.
Placinta se pregateste repede si umple casa de arome de fructe
Foto: G4Food

Se poate servi caldă cu cremă anglaise sau înghețată sau rece așa cum este ori cu fructe proaspete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *