Pentru weekend merge și un desert, așa de răsfăț. Și cum deja fructele de primăvară încep să-și facă loc în piețe și pe rafturile magazinelor, ar fi minunat să le utilizăm. Dacă prețul lor vi se pare încă prohibitiv, puteți folosi și fructe din compot.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Ingrediente
1 kg fructe (eu am pus 6 piersici, 5 caise și câteva căpșuni)
Un pachet de foi de plăcintă subțiri (400 g)
5-6 ouă (în funcție de mărime)
120 de gr de zahăr sau sirop de agave (vezi aici cum echivalezi cantitățile)
500 de gr de iaurt cu minim 3,5% grăsime, ideal din cel grecesc
10 gr de zahăr vanilat
Coajă rasă de la o lămâie bio
Un praf de sare
30 de gr de unt topit și răcit sau ulei.
Preparare plăcintă
Spălați bine fructele. Feliați piersicile în felii de frosimea unui deget.
Se poate servi caldă cu cremă anglaise sau înghețată sau rece așa cum este ori cu fructe proaspete.