Da, știm că pizza e a italienilor și nimeni nu o să poată să o egaleze vreodată. Așa este. Dar putem să ne jucăm cu niște ingrediente grecești și să ne punem imaginația la treabă. Promitem să nu punem ananas pe pizza noastră, dar putem încerca să improvizăm. De data aceasta, o pizza grecească pentru o cină românească.
Rețeta este propusă de Allrecipes și se pare că are deja o mulțime de fani.
Ingrediente
- 1 lingură ulei de măsline
- ½ cană ceapă tăiată cubulețe
- 2 căței de usturoi, tocați
- ½ pachet (10 uncii) de spanac tocat (poate fi congelat și dezghețat, stors bine)
- ¼ cană busuioc proaspăt tocat
- 2 ¼ lingurițe suc de lămâie
- 1 ½ linguriță de oregano uscat
- piper negru măcinat după gust
- 1 pachet aluat de pizza congelat
- 1 lingura ulei de măsline
- 1 cană de brânză mozzarella mărunțită
- 1 roșie mare, feliată subțire
- ⅓ cană pesmet condimentat
- 1 cană de brânză mozzarella mărunțită
- ¾ cană brânză feta mărunțită
Cum procedăm
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade C. Încingeți o lingură ulei de măsline într-o tigaie mare. Puneți ceapa și usturoiul la călit și amestecați până se înmoaie, aproximativ 5 minute. Adăugați spanacul și continuați să gătiți și să amestecați până când tot lichidul s-a evaporat, 5 până la 7 minute. Se ia de pe foc și se condimentează cu busuioc, suc de lămâie, oregano și piper. Lăsați amestecul să se răcească ușor.
Desfășurați aluatul pentru pizza pe piatra pe o foaie mare de copt și ungeți cu o lingură rămasă de ulei de măsline. Întindeți amestecul de spanac peste aluat, lăsând un mic chenar la marginea blatului de pizza. Acoperiți apoi cu o cană de brânză mozzarella.
Presați feliile de roșii în pesmet asezonat până se lipește pe ele, apoi aranjați roșiile peste pizza. Întindeți o cană de brânză mozzarella și brânză feta rămasă peste roșii.
Coaceți în cuptorul preîncălzit până când blatul de pizza devine auriu și brânza se topește, aproximativ 15 minute.
Valori nutriționale (per porție)
- 609 Calorii
- 26 g Grăsime
- 63 g Carbohidrați
- 30 g Proteină