Pastele de vineri seara. Penne cu pui, broccoli și smântână. Cu mai multe variante de adaosuri aromatice

retete de paste pastele de vineri seara paste cu pui si broccoli penne cu pui si broccoli paste cu pui și smantana paste cu pui reteta de paste cu piept de pui retete de paste cu usturoi si lamaie foto: freepik.com

O rețetă simplă, o rețetă de tip template, care poate fi personalizată după gust și după ce avem prin frigider și cămară.

Pornind de la o combinație completă nutrițional, adică paste/carbohidrați, proteine/pui/, fibre/broccoli, grăsimi/smântână, putem opta pentru mai multe tipuri de arome cu care să construim mai departe pe această bază: fie putem completa cu lămâie, fie cu usturoi, fie cu ardei iute, fie cu ierburi aromatice. Sau, dacă cineva preferă, cu combinații din ele.

Iată mai jos una dintre opțiunile cele mai reușite: paste cu pui și broccoli cu usturoi și lămâie. Merge, eventual, și un strop de ardei iute, dar doar un strop. Condiția pentru reușită este să tăiem carnea de pui în bucăți cât mai mici; iar broccoli să îl desfacem în bucățele, nici prea mari, pentru că nu se amalgamează bine cu restul aromelor, dar nici prea mici, pentru că riscă să se dezintegreze.

Ingrediente pentru 4 porții

350-400 g paste scurte fip penne sau altele (obișnuite sau integrale sau din leguminoase)

200 g piept de pui

300 g broccoli sau mai mult

2 linguri ulei de măsline

100 g smântână

sare, piper

coajă și suc de la 1 lămâie netratată (dacă e tratată, doar sucul)

1 cățel de usturoi

Procedeu

Se fierb separat pastele în apă cu sare și când sunt gata se scurg și se clătesc în apă rece. Se urmează în linii mari instrucțiunile producătorului, având grijă să rămână ușor al dente.

În timp ce fierb pastele, pregătim sosul.

Într-o tigaie antiaderentă se sotează rapid cuburile de pui tăiate cât mai mici, 1-2 cm. Înainte de a da drumul cuburilor în tigaie, aromatizăm uleiul cu usturoiul tăiat foarte mărunt sau chiar ras.

Carnea de pui are nevoie de doar 2-3 minute la foc mediu, învârtind în tigaie.

Când e gata o dăm deoparte în alt vas și în aceeași tigaie adăugăm buchețelele de broccoli. Dacă preferăm, putem să îl aromatizăm cu un strop de ardei iute, dar, oricum, cu sare și piper după gust.

Nici broccoli nu are nevoie de mai mult de 2-3 minute, fie fără capac, fie cu capac, după cum preferăm să iasă, mai crocant sau mai înăbușit.

Când s-a înmuiat relativ, adăugăm și carnea de pui deja gata și le mai învârtim puțin împreună.

Între timp ar trebui să fie gata și pastele, pe care le adăugăm în tigaie și amalgamăm totul cu atenție.

La final, după ce am stins flacăra, adăugăm sucul și coaja de lămâie și apoi smântâna. Merge și fără, daca preferăm o mâncare light. Dacă nu ținem la asta și vrem o vineri seara pe relax și voie bună, smântâna e un non plus ultra. Smântâna are rolul de a vehicula și amalgama aromele, încorporeză și redă, totodată.

Se servesc la moment  și se asortează cu un vin alb rece nu foarte sec.

Dacă avem un rest de piept de pui făcut pe grill, îl putem adăuga printre celelalte ingrediente acestei rețete de paste cu pui și broccoli.

Citește și:https://g4food.ro/paste-cu-ardei-si-bacon-reteta-de-vineri-seara-e-vremea-ardeilor-gata-in-jumatate-de-ora-si/

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *