Paste cu halloumi – rețetă pentru oase sănătoase recomandată de Societatea Regală de Osteoporoză

paste, halloumi, reteta, oase

Societatea Regală de Osteoporoză din Marea Britanie a selectat câteva rețetele preferate pentru oase sănătoase, toate acestea conținând cantități bune de calciu, magneziu și alți nutrienți care întăresc oasele. Una dintre acestea este paste cu halloumi, potrivit BBC Good Food.

Descriere: Adăugați aromele puternice de halloumi la paste, alături de măsline, dovlecei și roșii. Halloumi are mai multă sare decât cașcavalul, așa că puțină sare este de ajuns.

Sursa foto: BBC Good Food

Ingrediente:

  • 250 g de paste penne integrale
  • 1 linguriță de ulei de rapiță
  • 120 g de halloumi, tăiat în cuburi
  • 325 g de roșii prunișoare, tăiate în două
  • 320 g de dovlecei, tăiați în cuburi
  • 3 căței de usturoi, rași fin
  • 400 g de roșii tocate la conservă
  • 6 măsline Kalamata fără sâmburi, tăiate în patru
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 10 g de pătrunjel, tocat

Mod de preparare:

Pasul 1

Fierbeți pastele urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Între timp, încălziți uleiul într-o tigaie mare, adâncă și antiaderentă, la foc mediu și prăjiți halloumi, amestecând ocazional, timp de 3 minute, până se rumenește. Se răstoarnă pe o farfurie, apoi se gătesc roșiile în tigaie timp de 1-2 minute până se înmoaie. Puneți-le în castronul cu halloumi.

Pasul 2

Încingeți dovleceii și usturoiul în tigaie, prăjiți scurt, apoi turnați roșiile din conservă și amestecați cu măslinele și oregano. Acoperiți și fierbeți la foc mic timp de 10 minute.

Pasul 3

Scurgeți pastele și aruncați-le în sos împreună cu pătrunjelul, halloumi și roșiile prunișoare. Serviți jumătate imediat, apoi lăsați restul pentru o altă zi. Se va păstra acoperit și la rece până la trei zile.

Reîncălziți într-o tigaie cu un strop de apă la foc mediu până când sunt foarte fierbinți.

Sursă imagine principală: Pexels/Andrea Piacquadio

Citește și: Rețetă de făcut în 15 minute: Ravioli cu spanac, anghinare și măsline

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *