Ouă Bloody Mary picante cu crutoane crocante / O rețetă de mic dejun savuros, pe care trebuie să o încerci

Ou Bloody Mary la micul dejun FOTO: BBC Goodfood

Bogate în proteine de înaltă calitate, vitamine și minerale esențiale, ouăle sunt considerate un superaliment. Pe lângă valoarea lor nutritivă, ouăle oferă o versatilitate culinară uimitoare, transformând orice masă într-o experiență savuroasă. Următoarea rețetă propusă de BBCGoodfood combină texturi și arome puternice, de la ouăle gătite într-un sos de roșii bogat și picant, la crutoanele crocante și ceapa murată, demonstrând că un preparat simplu poate deveni o adevărată capodoperă a gustului. Nu-ți rămâne decât să o încerci!

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Ingrediente

  • 2 cepe roșii: una tăiată rondele, una tocată fin
  • Sucul de la ½ lămâie sau lime
  • 1 lingură zahăr, plus un praf
  • Câțiva stropi de vodcă (opțional)
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 tijă de țelină, tocată fin, plus frunze pentru decor
  • 2 căței mari de usturoi, tocați
  • 2 ardei roșii, feliați
  • 2 conserve de 400 g roșii tocate
  • 1 lingură oțet de vin roșu
  • 3 ardei iuți roșii
  • 2 felii groase de pâine veche, tăiată cubulețe mici
  • 5–10 picături de Tabasco, după gust
  • 8 ouă
  • 150 g iaurt grecesc
  • Strop de ulei de măsline extravirgin, pentru servit

Mod de preparare

Pasul 1
Tăiați ceapa rondelele și puneți-le într-un bol împreună cu sucul de citrice, un praf generos de sare și zahăr și, dacă folosiți, vodca. Lăsați să se marineze cel puțin 30 de minute până se înmoaie și capătă o nuanță roz.

Pasul 2
Între timp, încălziți 2 linguri de ulei într-o tigaie mare și adâncă, la foc mediu. Gătiți ceapa tocată și țelina 5–8 minute până se înmoaie și devin translucide.

Pasul 3
Adăugați usturoiul și ardeii și lăsați să sfârâie câteva minute. Adăugați roșiile, oțetul, 1 lingură zahăr și puțin condiment. Înțepați fiecare ardei iute de câteva ori cu vârful unui cuțit, adăugați în sos, acoperiți cu capac și reduceți focul. Lăsați să fiarbă ușor timp de 20 de minute.

Pasul 4
Între timp, amestecați bucățile de pâine într-un bol cu restul de ulei și puțin piper proaspăt măcinat. Așezați-le pe o tavă și coaceți în cuptor sau în friteuză la aer cald 10 minute, la 180°C (160°C cu ventilator/gaz 4), amestecând pe la jumătatea timpului, până devin aurii și crocante.

Pasul 5
Gustați sosul și ajustați condimentele, adăugând câteva stropi de Tabasco pentru a-l face cât de picant doriți – la acest stadiu trebuie să fie gros și bogat. Dacă preferați, scoateți ardeii întregi cu o lingură cu găuri.

Pasul 6
Cu o lingură mare, creați goluri în sos pentru a adăuga ouăle. Spargeți câte un ou într-un bol, apoi puneți-l în „buzunarul” creat în sos. Acoperiți cu capac și lăsați să fiarbă ușor 3–5 minute până albușurile sunt făcute, iar gălbenușurile rămân lichide.

Pasul 7
La servire, puneți iaurt deasupra zonelor expuse ale sosului și presărați crutoanele, ceapa murată și frunzele de țelină. Presărați un pic de piper peste ouă și stropiți cu ulei de măsline extravirgin înainte de servire.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *