Ești sportiv și ai nevoie de un mic dejun sățios înainte sau după sală? Sau colesterolul tău a luat-o razna și ar fi bine să mai reduci ouăle din dietă? Omleta de albușuri este micul dejun ideal. O prepari repede, e gustoasă și poți folosi astfel eventualele albușuri care rămân de la prepararea cremelor.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Eu am preparat omleta din 4 albușuri (pentru 2 persoane). Într-o tigaie mică am pus un cub de unt la topit (sau o linguriță de ghee). Am turnat albușurile așa cum erau, fără să le bat sau să le amestec. Am pus sare, piper și brânză maturată de capră (rasă sau fărâmițată).
După 2 minute, când albușurile erau aproape închegate, am întors omleta și am mai lăsat un minut.
Am servit împreună cu un ardei copt și un sfert de avocado. Puteți face chiar o salată mixtă sau grecească.