O pizzerie din Iași a fost inclusă în topul celor mai bune 50 de pizzerii din Europa

alex gafitianu, zano, interviu, pizzerie Alex Gafițianu și Giovanni Santarpia (Sursa foto: 50 Top Pizza 2024)

Pizzeria Zano, din Iași, ocupă locul 49 în clasamentul celor mai bune pizzerii din Europa realizat de 50 Top Pizza 2024, transmite Ziarul de Iași. Decernarea trofeului a avut loc în cadrul unui eveniment organizat pe 13 mai la Madrid.

Zano a fost înființată de antreprenorul Alex Gafițianu și Giovanni Santarpia, un pizzaiolo italian (este echivalentul chef-ului).

„Pizza este dospită cu grijă, având o crustă moale, pronunțată și condimentată conform tradiției italiene, dar și bine coaptă; primul lucru pe care îl observi este aroma care te teleportează pe aleile din Napoli. Asocierea vinurilor și a berilor adaugă o notă de divertisment. Atmosfera este foarte caldă și primitoare, serviciul plăcut și bine organizat pentru a crea o experiență grozavă”, scrie, despre Zano, 50 Top Pizza 2024.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Alex Gafitianu (@gafitianu)


Pe primul loc în clasament s-a situat, anul acesta, pizzeria Napoli on the Road, din Londra. Podiumul a fost întregit de Sartoria Panatieri (Barcelona) și de Via Toledo Enopizzeria (Viena).

50 Top Pizza realizează clasamente cu pizzerii și organizează evenimente pentru jucătorii din domeniu.

Clasamentul anual 50 Top Pizza este stabilit pe baza unor criterii cum ar fi: pizza servită, serviciile, atmosfera și meniul.

Alex Gafițianu și Giovanni Santarpia (Sursa foto: 50 Top Pizza 2024)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *