O persoană pusă sub acuzare în Bulgaria pentru fraudă privind subvențiile agricole / Ar fi cerut pe baza unor raportări false 190.000 de euro pentru cultivarea legumelor

eppo, frauda, fonduri europene, agricultura Sursa foto: EPPO

Parchetul European (EPPO) din Sofia (Bulgaria) a pus sub acuzare un suspect pentru fraudă cu subvenții, în urma unei anchete privind proiecte de cultivare a produselor agricole, finanțate integral de UE, se arată într-un comunicat al instituției.

În ianuarie 2020, suspectul ar fi solicitat, în numele a trei societăți diferite, la Fondul de Stat pentru Agricultură – Direcția Regională Plovdiv, fonduri UE din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) alocate Bulgariei, în cadrul schemei de sprijin cuplat pentru cultivarea legumelor. În total, fondurile pentru care suspectul a depus cererea se ridică la 190 000 EUR.

Potrivit probelor, suspectul a furnizat mai multe documente, cum ar fi facturi pentru producția vândută de el, pentru a dovedi cantitatea minimă de produse cerută. În cerere, s-a declarat că a fost obținută o producție substanțială pe parcelele specificate. Cu toate acestea, ancheta a scos la iveală discrepanțe între producția declarată și recolta reală obținută.

Dacă va fi găsit vinovat, pârâtul ar putea fi condamnat la o pedeapsă de până la 6 ani de închisoare și la o amendă de până la 5 000 de euro.

Toate persoanele în cauză sunt prezumate nevinovate până la dovedirea vinovăției în instanțele bulgare competente.

EPPO este parchetul public independent al Uniunii Europene. Acesta este responsabil de investigarea, urmărirea penală și trimiterea în judecată a infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale UE.

Sursa foto: EPPO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *