Ingrediente paella:
Preparare:
Încălzim uleiul în paelleră sau într-o tigaie cât mai mare. Călim ceapa tocată mărunt. Adăugăm creveții,bucățelele de sepie, calamarii tăiați rondele și prăjim un minut cu grijă sa nu se ardă. Scoatem creveții și punem orezul, călim un minut. Adăugăm și apa sau supa de pește. Acum e momentul pentru a potrivi de sare, piper, șofran (câteva fire) și boia.
Lăsăm la fiert la foc mic-mediu cam 20 de minute până când orezul e fiert și lichidul s-a evaporat. Nu amestecați excesiv altfel bobul de orez se fărâmă și se transformă în pilaf. Doar cât să nu se lipească, împingeți încet orezul dinspre marginea tigăii spre centru. Puneți deasupra creveții și bucățelele de caracatiță și paella e gata.
Mie îmi place mai uscată, mai crocantă, și atunci opresc focul când orezul e 90% fiert, pun creveții și o bag și la cuptor (la 200 de grade, căldură sus-jos), pentru 15-20 de minute. Cu 10 minute înainte am pus și o mână de mazăre congelată.
Se lasă la odihnit încă 10 minute și se consumă însoțită sau nu de un pahar de șampanie, așa cum vedeți în video. 😊