VIDEO: O cină spaniolă preparată de un bucătar amator/ Actorul Marius Florea Vizante, invitat la Rețetele Juanitei, pregătește paella del señorito

Vizante paella Foto G4Food
Am profitat că actorul Marius Florea Vizante, pe care îl știți din filmele Filantropica sau Restul e tăcere, era în Barcelona. Știam că și acasă gătește paella ocazional și l-am invitat să pregătim împreuna paella del señorito, paella în care nu te murdărești pe mâini când o mănânci, cu alte cuvinte, „ești un domn”.

Ingrediente paella:

300 de gr de orez cu bob rotund
200 de gr de creveți decorticați
100 de gr de sepie tăiată
100 de gr de inele de calamar
1 tentacul de caracatiță prefiert și tăiat în bucățele
1 mână de mazăre congelată
1 litru de supă de pește (sau apă)
1 ceapă
sare, piper, boia dulce, șofran

Preparare:

Încălzim uleiul în paelleră sau într-o tigaie cât mai mare. Călim ceapa tocată mărunt. Adăugăm creveții,bucățelele de sepie, calamarii tăiați rondele și prăjim un minut cu grijă sa nu se ardă. Scoatem creveții și punem orezul, călim un minut. Adăugăm și apa sau supa de pește. Acum e momentul pentru a potrivi de sare, piper, șofran (câteva fire) și boia.

Lăsăm la fiert la foc mic-mediu cam 20 de minute până când orezul e fiert și lichidul s-a evaporat. Nu amestecați excesiv altfel bobul de orez se fărâmă și se transformă în pilaf. Doar cât să nu se lipească, împingeți încet orezul dinspre marginea tigăii spre centru. Puneți deasupra creveții și bucățelele de caracatiță și paella e gata.

Mie îmi place mai uscată, mai crocantă, și atunci opresc focul când orezul e 90% fiert, pun creveții și o bag și la cuptor (la 200 de grade, căldură sus-jos), pentru 15-20 de minute. Cu 10 minute înainte am pus și o mână de mazăre congelată.

Se lasă la odihnit încă 10 minute și se consumă însoțită sau nu de un pahar de șampanie, așa cum vedeți în video. 😊

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *